Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Armata israeliană a lovit un complex de informații militare Hamas și a continuat să bombardeze „Metroul” din Fâșia Gaza. Militanții palestinieni au tras noi rachete asupra Așkelon și Beer Șeva

Armata israeliană a lovit un complex de informații militare Hamas și a continuat să bombardeze „Metroul” din Fâșia Gaza. Militanții palestinieni au tras noi rachete asupra Așkelon și Beer Șeva

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Mai 2021, 09:19
Armata israeliană a lovit un complex de informații militare Hamas și a continuat să bombardeze „Metroul” din Fâșia Gaza. Militanții palestinieni au tras noi rachete asupra Așkelon și Beer Șeva foto: Hepta.ro / Zuma Press / Bashar Taleb Externe

Armata israeliană (IDF) a efectuat o a treia rundă de atacuri asupra „Metroului” Hamas, o rețea de tuneluri subterane din Fâșia Gaza, unde mișcarea islamistă obișnuia să își depoziteze armamentul și pe care o folosea pentru a se mișca la adăpost de vizorul aeronavelor israeliene.

În atacul din noaptea de duminică spre luni, 54 de avioane de vânătoare ale IDF au lovit circa 35 de obiective aparținând militanților palestinieni și 15 kilometri din sistemul de tuneluri. Lovitura a făcut parte din operațiunea desfășurată de armata israeliană împotriva infrastructurii subterane din Fâșia Gaza, transmite The Jerusalem Post.

În desfășurarea de forțe din timpul nopții, IDF a țintit casele a nouă agenți Hamas. Câteva dintre ținte serveau drept infrastructură pentru mișcarea islamistă, în timp ce altele erau practic depozite de armament, a mai precizat IDF. Printre locuințele vizate se numărau casele mai multor comandanți palestinieni.

În cadrul operațiunii a fost distrusă și infrastructura militară adăpostită la reședința omului care se ocupa de informațiile militare Hamas, în cartierul Shejaiya din Gaza City. De altfel, IDF susține că a bombardat în Gaza și alte biroruri folosite de structurile de informații militare ale militanților palestinieni.

„Asta dovedește încă o dată cum Hamas își construiește intenționat activele militare în inima populațiilor civile”, susține IDF, adăugând că armata israeliană „a luat măsuri de precauție pentru a asigura minimizarea daunelor aduse populației civile”.

În ultima săptămână, potrivit IDF, militanții au tras peste 3.000 de rachete asupra Israelului. De la începutul luptelor, în Israel au fost ucise 10 persoane. În Fâșia Gaza, bilanțul deceselor a ajuns la 197 de persoane, iar în loviturile de duminică ar fi murit 42. Conform Israelului, printre cei uciși ar fi zeci de militanți palestinieni, transmite BBC.

În timpul nopții, în orașele israeliene Așkelon și Beer Șeva au continuat să răsune sirenele și au avut loc noi atacuri cu rachete.

Citeşte mai multe despre:   Israel,   Fâşia Gaza,   Palestina