Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Armata Republicană Irlandeză A DETONAT o bombă în Marea Britanie. "Puteai să vezi mingea de foc de pe stradă" (VIDEO)

Armata Republicană Irlandeză A DETONAT o bombă în Marea Britanie. "Puteai să vezi mingea de foc de pe stradă" (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 20 Ian 2019, 12:51
Sursă foto: Twitter Externe

O bombă introdusă într-o maşină a explodat, sâmbătă seara, în oraşul Londonderry din Marea Britanie, cu puţin timp după ce poliţia primise un avertisment în acest sens, relatează B1 TV.

Anterior exploziei, poliţia a evacuat clădirile din jur şi a format un cordon de securitate, care a rămas în loc şi în dimineaţa zilei de duminică.

"Din ce ştim, nimeni nu a fost rănit", a precizat poliţia nord-irlandeză.

Potrivit poliţiei, cel puțin membri înarmaţi ai Armatei Republicane Irlandeze (IRA) au furat o maşină de livrare pizza, după care au mers cu ea prin oraş, cu tot cu bomba înăuntru.

"Ar fi putut să explodeze oricând", a precizat ofiţerul de poliţie Mark Hamilton.

De altfel, acest gen de operaţiuni este caracteristic Armatei Republicane Irlandeze (IRA), o grupare paramilitară (şi în esenţă teroristă) al cărui scop declarat este independența Irlandei de Nord. În ultimul deceniu însă, activitatea grupării s-a diminuat puternic pe fondul diviziunilor interne şi a activităţii serviciilor britanice.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi.

"A fost foarte, foarte zgomotoasă. Mi-am dat seama imediat că a fost o bombă. Ne-am dat seama că era destul de aproape. Puteai să vezi mingea de foc de pe stradă. A sunat ca o explozie foarte mare. Nu am mai auzit aşa ceva de destul de mult timp", a relatat un martor, citat de BBC.

Atacul a venit la doar câteva zile de la respingerea acordului de Brexit de către parlamentul britanic, decizie care pune sub semnul întrebării statutul Irlandei de Nord (teritoriu ce aparţine de Regatul Unit) după producerea Brexitului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Foto: Localizarea orașului Londonderry (sursă foto: Google Maps)

Citeşte mai multe despre:   bomba
 
 
 
Loading...