Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Armata SUA a oferit pentru prima dată informaţii oficiale despre Zona 51, cea mai cunoscută bază militară

Armata SUA a oferit pentru prima dată informaţii oficiale despre Zona 51, cea mai cunoscută bază militară

Armata Statelor Unite a oferit pentru prima dată informaţii oficiale despre celebra bază militară Zona 51,  a cărei popularitate se datorează celor pasionaţi de teoria conspiraţiei, iar în documentele oficiale desecretizate se aminteşte și de avionul U2. Acesta a desfăşurat misiuni de spionaj, nu numai deasupra Uniunii Sovietice, ci şi deasupra României. Avionul  zbura la altitudini mai mari de 18.000 metri, astfel că unii controlorii de trafic aerian au început să primească un număr sporit de rapoarte OZN.

Odată cu documentele oficiale desecretizate, americanii au oferit şi explicaţii despre OZN-uri şi ce anume s-a proiectat la baza militară cunoscută sub numele de „Ferma Paradisului".

Renumele zonei provine tocmai din convingerea populară că armata SUA a capturat de-a lungul timpului extratereştrii şi i-a studiat în această bază militară. Totuşi, aceasta este mai cunoscută pentru aparatele de zbor decât pentru OZN-uri, iar un element de bază în sistemul de colectare a informaţiilor de către americani în timpul Războiului Rece este avionul U2.

În documentele desecretizate se menţionează că avionul U2 a desfăşurat misiuni de spionaj nu numai deasupra Uniunii Sovietice, ci şi deasupra României, fiind un aparat de zbor capabil să depăşească de trei ori viteza sunetului şi să zboare la altitudini de până la 18 kilometri.

„Testarea avionului U2 la mare altitudine a produs efecte secundare neaşteptate, cum ar fi creşterea masivă a rapoartelor privitoare la obiecte zburătoare neidentificate. La mijlocul anilor '50, cele mai multe avioane comerciale zburau la altitudini cuprinse între 3.000 şi 6.100 metri, iar avioanele militare, (...) atingeau altitudini mai mici de 12.000 m. Avionul U2 zbura la altitudini mai mari de 18.000 metri. (...) Chiar şi în timpul zilei, structura argintie a avionului U2 care zbura la mare altitudine producea reflexii şi sclipiri care puteau fi văzute de avioanele care zburau la altitudini mici şi chiar de pe sol. La acea vreme nimeni nu putea crede că avioanele pot zbura la o altitudine de 18.000 m, aşa că nimeni nu se aştepta să vadă vreun obiect atât de sus pe cer”, se precizează în documente.

 

Citeşte mai multe despre:   baza militara