?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Aşa arată DEZASTRUL ECOLOGIC: Milioane de copaci, doborâţi în California. SUA se sufocă programatic

Aşa arată DEZASTRUL ECOLOGIC: Milioane de copaci, doborâţi în California. SUA se sufocă programatic

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 16:58
Externe

Ultimul bilanț al autorităților arată un adevărat dezastru ecologic în statul California. Potrivit unei analize publicate luni, începând din toamna anului 2017 au murit 18 milioane de copaci, un declin important în comparaţie cu rezultatele studiului similar referitor la anul 2016, care a detectat 62 de milioane de arbori uscaţi, dar şi cu cifra valabilă pentru anul 2017 - 27 de milioane de copaci.

Această diferenţă a fost pusă de autorităţi pe seama creşterii cantităţii de precipitaţii, care a diminuat condiţiile de secetă din pădurile californiene şi a mărit capacitatea arborilor de a lupta cu paraziţii, scrie DC News.

În ultimii ani, statul California s-a confruntat cu cele mai devastatoare incendii de vegetaţie din istoria sa ca urmare a secetei şi a epidemiei gândacilor de scoarţă, factori care au condus la moartea copacilor şi la alimentarea flăcărilor.

Gândacii au provocat moartea rapidă a arborilor pe o fâşie situată între 1.372 şi 1.829 metri altitudine din centrul şi sudul regiunii Sierra. Ar putea dura câteva secole până când copacii vor reuşi să repopuleze această zonă. Copacii uscaţi au amplificat intensitatea incendiilor de vegetaţie devastatoare Thomas, Mendocino Complex şi Camp.

Pe o suprafaţă de 4 milioane de hectare de teren federal, statal, local şi privat din acest stat american peste 147 de milioane de copaci au murit de la începutul secetei, în 2010, se arată în concluziile studiului recent.

Începând din 2016, agenţiile federale, statale şi locale au doborât 1,5 milioane de copaci morţi din zonele cu risc ridicat la adresa vieţilor şi proprietăţilor, potrivit Serviciului Forestier, Grupului operativ de gestionare a fondului forestier şi Cal Fire. Ca urmare, anul trecut autorităţile s-au apropiat mai mult ca oricând de obiectivul propus, de 200.000 de hectare, curăţând circa 120.000 de hectare de teren forestier naţional, a menţionat Moore. În alte zone, starea copacilor se îmbunătăţeşte suficient de mult pentru ca aceştia să poată lupta cu paraziţii. Însă, directorul Cal Fire, Thom Porter, a declarat în cadrul unui comunicat emis luni că următorul sezon al incendiilor de vegetaţie ar putea fi la fel de devastator ca şi ultimul, în ciuda eforturilor de îmbunătăţire a stării fondului forestier.

Guvernatorul Gavin Newsom a solicitat direcţionarea sumei de 1 miliard de dolari către planul de gestionare a pădurilor în următorii cinci ani.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   California
 
 
 
Loading...