Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Assange: Președintele SUA și poporul american îi sunt îndatorați moral lui Edward Snowden

Assange: Președintele SUA și poporul american îi sunt îndatorați moral lui Edward Snowden

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange este de partea fostului consultant NSA Edward Snowden și susține că poporul american îi este îndatorat moral. Assange consideră că după ce Snowden a publicat informațiile din programul PRISM, președintele Barack Obama a fost determinat să promită revizuirea sistemului de supravegehre a comunicațiilor de către serviciile de informații. 

Preşedintele Obama a promis vineri, într-o conferinţă de presă, reforme în domeniul supravegherii comunicaţiilor, în numele "transparenţei" şi "încrederii", însă a negat orice abuz, în urma polemicii declanşate de dezvăluirile lui Snowden.

Într-un comentariu publicat pe site-ul său australian, Assange a apreciat sâmbătă că este vorba despre o "victorie pentru Edward Snowden şi numeroşii săi susţinători".

În opinia sa, preşedintele american a "validat rolul lui Edward Snowden ca cel care a tras un semnal de alarmă", prin faptul că a promis reforme, scrie USA Today.

Snowden se temea mai ales de faptul că a tras un semnal de alarmă fără să provoace schimbări, a dezvăluit Assange că i-a spus fostul spion.

"Se conturează reforme, iar preşedintele şi poporul american, dar şi populaţia lumii, îi sunt îndatoraţi moral lui Edward Snowden", a adăugat Assange, care a dezvăluit, la rândul său, documente diplomatice confidenţiale.

Citeşte mai multe despre:   Julian Assange,   edward snowden,   SUA,   Barack Obama