Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe AstraZeneca a cerut Agenției Europene a Medicamentului aprobarea pentru vaccinul împotriva COVID-19

AstraZeneca a cerut Agenției Europene a Medicamentului aprobarea pentru vaccinul împotriva COVID-19

Un articol de: George Lupu - 12 Ian 2021, 11:39
AstraZeneca a cerut Agenției Europene a Medicamentului aprobarea pentru vaccinul împotriva COVID-19 sursa foto: Hepta Externe

Agenția Europeană a Medicamentului a primit marți solicitarea de aprobare a vaccinului  împotriva Covid-19, produs de compania AstraZeneca și de Universitatea Oxford, relatează Reuters.

 

Al treilea vaccin împotriva COVID-19, aprobat la nivelul UE

 

Dacă va fi aprobat, acest vaccin ar fi al treilea autorizat la nivelul UE pentru imunizarea populației împotriva COVID-19.  Agenția a transmis că va analiza solicitarea în regim de urgență, iar o recomandare ar putea fi emisă pe 29 ianuarie când are loc o ședință a comitetului.

Vor fi luate în calcul testările care au fost derulate în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud, în baza datelor furnizate de compania producătoare care a pus la dispoziție și informații suplimentare cerute de autoritatea de reglementare europeană.

Directorul Agenției Europene a Medicamentului a anunțat vineri că aşteaptă ca producătorul Oxford-AstraZeneca să depună săptămâna viitoare o cerere pentru o autorizarea condiţionată a vaccinului împotriva COVID-19.

Decizia privind autorizarea vaccinului AstraZeneca/Oxford în Uniunea Europeană ar putea interveni la sfârşitul lunii ianuarie, a adăugat şeful EMA, în condiţiile în care agenţia se află sub presiunea statelor membre de a se dota cu suficiente vaccinuri în speranţa limitării propagării pandemiei.

Comisia Europeană urmează după aceea să aprobe oficial vaccinul, dar această procedură este considerată mai mult o formalitate.

 

Prima tranșă a vaccinului Moderna va ajunge în România

 Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Prima tranșă din vaccinul Moderna, una simbolică, va ajunge în România miercuri. Este vorba despre 14.000 de doze, ce vor fi depozitate la Institutul Cantacuzino, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 

Transportul va fi asigurat de producător, iar dozele vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră. Ele urmează să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare, au mai precizat autoritățile.

Vaccinul produs de Moderna se administrează în două doze, la interval de 28 de zile, persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. El poate fi stocat pe termen lung la -20 grade C, iar 30 de zile se poate ţine la 2-8 grade C. 

Citeşte mai multe despre:   AstraZeneca,   COVID-19