Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Astrofizicianul Stephen Hawking avertizeză că extratereștrii vor cuceri și vor coloniza omenirea

Astrofizicianul Stephen Hawking avertizeză că extratereștrii vor cuceri și vor coloniza omenirea

Un articol de: - 02 Oct 2015, 19:11
Astrofizicianul Stephen Hawking avertizeză că extratereștrii vor cuceri și vor coloniza omenirea Foto: rfi.ro Externe
Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat în cadrul unui interviu că extratereștii vor cuceri și vor coloniza omenirea, iar Terra ar putea fi distrusă, relatează Daily Mail.

Profesorul a mai declarat anterior că inteligența artificială ar putea controla omenirea în următorii 100 de ani.

Într-un recent avertisment, ficianul a precizat că dacă inteligența artificială nu va cuceri omenirea, atunci o specie avansată de extratereștrii sigur o va face.

"Dacă extratereștrii ne vor vizita atunci rezultatul va fi acelaşi ca atunci când Columb a ajuns în America, iar acest lucru nu a fost deloc benefic pentru amerindieni", a spus profesorul Hawking.

Profesorul conduce în prezent o căutare masivă a existenței extratereștrilor în spațiu, folosind două dintre cele mai puternice telescoape din lume, care vor analiza  un milion dintre cele mai apropiate stele de Terra în căutarea de semnale din spațiu a unor forme inteligente de viață.

Iar căutările dau roade. Descoperirea că pe Marte existp apă în stare lichisă a reaprins speranța că viața extraterestră ar putea fi găsită curând. (Detalii AICI)

"Adevărata provocare este aceea de a ne da seama cum extratereștrii ar putea arăta", a precizat fizicianul.

Stephen Hawking, ajuns la vîrsta de 73 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă din lume, fiind cunoscut pentru lucrările sale despre găurile negre şi pentru cartea sa "Scurtă istorie a timpului", devenită un bestseller internaţional.