Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Astronauții Bob Behnken și Doug Hurley au făcut turul capsulei Crew Dragon, care se îndreaptă spre Stația Spațială Internațională (VIDEO)

Astronauții Bob Behnken și Doug Hurley au făcut turul capsulei Crew Dragon, care se îndreaptă spre Stația Spațială Internațională (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 31 Mai 2020, 15:55
Astronauții Bob Behnken și Doug Hurley au făcut turul capsulei Crew Dragon, care se îndreaptă spre Stația Spațială Internațională (VIDEO) Externe

Cu puțin timp înainte ca echipajul Crew Dragon să ajungă pe Stația Spațială Internațională, astronauții veterani ai NASA Bob Behnken și Doug Hurley au efectuat un tur live inedit de la bordul aeronavei lor, lansată cu succes sâmbătă.

Cei doi astronauți au renunțat la costumele folosite în momentul decolării, la rândul lor revoluționare. „Bine ați venit la bordul Endeavour, vehiculul care se îndreaptă spre Stația Spațială Internațională”, i-a întâmpinat Behnken pe privitorii de acasă.

Behnken a început mini-turul, cu un fel de vlog cosmic, cu ecranele tactile strălucind în fața scaunelor astronauților. "Acum suntem cam orientați către spațiu, astfel încât pe ferestre să se să poată vedea Pământul sub noi. Dar avem capacitatea de a interfața cu vehiculul și este cam interesant."SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

 

El a arătat câteva butoane care pot, de exemplu, să desfășoare parașute ", dar, a adăugat el," interfețele primare [sunt] aceste afișaje.

Behnken s-a îndepărtat de scaunele lui și Hurley pentru a arăta ce pot vedea astronauții de pe scaunele lor. "Doug de la locul lui va încerca să mă urmeze, astfel încât să puteți spune ce se poate vedea de pe scaunul în care se află", a spus Behnken. "De pe scaunul său, atunci când se află în interiorul vehiculului blocat, acesta este aspectul lui de fapt," a adăugat el, prezentând camera pentru a arăta o fereastră cu vedere spre spațiu.

"Puteți vedea o fereastră oprită într-o parte, fiecare avem o fereastră pe care putem să o vedem și să ne dăm seama ce se întâmplă afară", a spus Behnken. De asemenea, Behnken a arătat trapa din partea Crew Dragon.

Astronautul veteran a ilustrat pe scurt ce înseamnă de fapt să fii la bord, pentru a arăta „cum este să plutești de fapt în gravitație zero”, a spus el.

 

 Capsula Crew Dragon a fost lansată cu succes spre Staţia Spaţială Internaţională

 

Astronauții veterani ai au decolat sâmbătă seara la bordul capsulei SpaceX Crew Dragon având drept destinație Stația Spațială Internațională unde ar urma să andocheze duminică în jurul orei 17:30 (ora României). După lansarea cu succes, Astronauții au decis să îi salute pe toți cei care urmăreau.

Prima încercare de a lansa astronauții a fost oprită miercuri din cauza vremii. A doua încercare a avut loc cu succes sâmbătă după ce vremea, care inițial părea să pună în pericol lansarea, s-a îmbunătățit.

Racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți NASA au fost lansate cu succes sâmbătă seara spre Stația Spațială Internațională, la ora 22.22, ora pământului așa cum era de așteptat.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Crew Dragon