Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Astronomii au descifrat mesajele în codul morse descoperite de NASA în dunele de nisip de pe Marte

Astronomii au descifrat mesajele în codul morse descoperite de NASA în dunele de nisip de pe Marte

Un articol de: - 14 Iul 2016, 17:07
Astronomii au descifrat mesajele în codul morse descoperite de NASA în dunele de nisip de pe Marte Foto: sciencealert.ro Externe

NASA a descoperit pe planeta Marte o serie de dune de nisip închise la culoare care seamănă cu semnele utilizate pentru vorbirea în codul morse. Mulțumită topografiei unice aceste dune găsite în zona de sud a planetei pot fi descifrate de către astronomi.

Acest mesaj este o formaţiune naturală, precum dunele de nisip de pe Pământ. Punctele şi liniile de pe dune au fost create de direcţa de bătaie a vântului, ieşind din discuţie o posibilă dovadă a vieţii extraterestre, scriu cei de la descoperă.ro.

Cercetătoarea Veronica Bray de la NASA a tradus mesajul din codul morse. Unul dintre acestea este "NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI SSIEI ESEE SEEE".

Geofizicienii consideră că modelul s-a format în timp ce un alt factor a întrerupt producerea dunelor liniare. Aceştia speră ca în urma unor observaţii mai amânunţite să poată descoperi modul de formare al dunelor de nisip de pe Marte.

 

Citeşte mai multe despre:   NASA,   Marte