Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Politica a coborât la cel mai jos nivel la Chişinău: Oligarhul Plahotniuc, un protejat al autorităţilor române, a publicat convorbirile dintre un politician pro-european şi mama sa (VIDEO)

Politica a coborât la cel mai jos nivel la Chişinău: Oligarhul Plahotniuc, un protejat al autorităţilor române, a publicat convorbirile dintre un politician pro-european şi mama sa (VIDEO)

Un articol de: - 18 Mai 2018, 14:33
Politica a coborât la cel mai jos nivel la Chişinău: Oligarhul Plahotniuc, un protejat al autorităţilor române, a publicat convorbirile dintre un politician pro-european şi mama sa (VIDEO) Externe

Campania pentru alegerile de primar al municipiului Chişinău au ajuns în faza cea mai josnică şi mai mizerabilă în care poate ajunge politica. Oligarhul Vladimir Plahotniuc, un protejat al autorităţilor din România, a publicat convorbiri private între candidatul pro-european Andrei Năstase şi mama sa bătrână şi bolnavă încercând să îl discrediteze pe aceasta.

Înregistrarea audio a fost publicată pe publika.md, pagină deţinută de oligarh, şi în ea Plahotniuc încearcă să introducă ideea că Andrei Năstase ar obliga-o pe bătrână să vină în Chişinău cu autobuzul pentru a se afişa cu ea la un evenimentul de lansare a candidaturii pentru funcţia de primar al capitalei Republicii Moldova.

"- Mamă, dacă zic eu că trebuie, înseamnă că trebuie.

- Eu nu știu ce este aceea ce ai tu, măcar să știu ce e.

- Nu mai contează ce e, să te îmbraci binișor, frumușel, acum seara spală-te bine.

- Nu știu cum voi reuși, că eu nu sunt gata de dus.

- Repet, pregăteșt-te, să fii îmbrăcată bine și să vii mâine la Chișinău.

- Ei, cum să vin eu mâine, cum?

- Dar nu pot trimite o mașină și am să te rog să te urci la rutieră de la ora 07:00.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

- Nu știu, Andrei, la 07:00 este autobuz?

- Da, mamă. Eu cred că noi vorbim foarte mult și nu are rost acum să vorbim foarte mult.", sunt câteva fragmente din conversaţie.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Oligarhul Vladimir Plahotniuc este un protejat al autorităţilor române. Deşi acesta are cetăţenie români din 2001, sub numele de Vlad Ulnici, DIICOT nu a reuşit să aducă dosarul în care  investigat pentru şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional în ţară pentru a îl judeca, lăsând să fie judecat în Moldova unde are o influenţă atât de mare încât e greu să fie tras la răspundere.

"Ce mizerii a ajuns să facă omul sprijinit de MAE+SIE+Președinția României la Chișinău, interlopul Plahotniuc... !

să publici înregistrarea convorbirii lui Năstase cu mama sa de 75 de ani e o mizerie fără margini!!! 

rușine și sponsorilor lui Plahotniuc de la București!", a scris expertul în spațiul post-sovietic Armand Goşu, în urma publicării înregistrării.

Fratele lui Andrei Năstase a avut o reacţie extrem de dură privind implicarea mamei sale în acţiunile josnice din campania electorală. Acesta a arătat că mama sa a fost chemată la Chişinău pentru că urma să fie supusă unei noi operaţii la rinichi, iar folosirea unei persoane bolnave şi bătrâne în interese politice este ceva de neiertat.

"Nu pot să tac.

Și ce voi scrie acum și aici nu e despre plahotniuc. E despre instituțiile statului care-mi denigrează Mama, Fratele, țara, orașul, satul natal.

E despre Harunjen, Botnari de la SIS, Zumbreanu, Jizdan! Voi nu sunteți oameni. Nici slugi. Nici profitori.Voi sunteți niște călăi. Niște torționari. După voi plânge aman pușcăria, și pușcărie veți primi!

Voi ați interceptat convorbirea dintre Andrei și Mama. Și ați trunchiat-o, ați falsificat-o, ați dat-o cum v-a convenit.

Voi nu sunteți oameni și nu aveți sentimente față de mamele voastre. Dacă ataci o mamă străină, înseamnă că nu-ți iubești propria Mamă.

Voi sunteți niște secături.

În realitate, Andrei a sunat-o pe Mama să vină la Chișinău pentru a se programa la o nouă operație la ochi, de data asta la o clinică privată. Și să-i facă bucuria să participe la lansarea sa. Am fost alături

de Mama, știu cât de mult s-a bucurat când a vazut oameni frumoși alături de Andrei, o sală plină de colegi de-ai săi veniți să-l sprijine. Asta i-a dat sănătate și bucurie sufletească. Și ce n-o să vă spună el, o să vă spun eu. Când o suna pe Mama, era sub perfuzie. Olea, cum se aude, sau Olița, e numele medicului care-i administra medicamentele.

Voi nu sunteți oameni. Voi sunteți zbiri.

Voi ați publicat interceptarea chiar în ziua Înălțării Domnului, de Ispas. E mare păcat, dar nu doar atât. Voi ați publicat intercepția în ziua de naștere a tatălui nostru, Andrei Năstase, care ar fi împlinit 80 de ani, dar care a plecat dintre noi la doar 40 de ani.

Voi sunteți niște mârșăvenii.

Niște jeguri rătăcite în Univers.

Aceste alegeri nu costă nimic dacă de pe obrazul unei mame curge o lacrimă, o singură lacrimă.

Vă urăsc din tot sufletul.

Acum și mereu.

P.S. În aceste clipe Mama se află la Clinica oftalmologică pentru investigații, iar operația a fost programată pentru săptămâna viitoare", a scris Vasile Năstase. 

Andrei Năstase a numit în schimb atacul drept unul imoral şi criminal nu doar asupra familiei sale, ci chiar a locuitorilor Chişinăului ce urmează să se prezinte la vot.

"Calific atacul imoral și criminal asupra mea și a familiei mele drept un atac asupra tuturor alegătorilor din Chișinău și suburbii, drept o tentativă de a-i minți și intoxica", a declarat Andrei Năstase. 
 

Citeşte mai multe despre:   Andrei Nastase,   Chisinau,   Vladimir Plahotniuc