Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Atacatorul din Germania voia să răzbune moartea oamenilor din statele musulmane. Ce alte detalii au mai aflat anchetatorii despre adolescentul afgan (VIDEO)

Atacatorul din Germania voia să răzbune moartea oamenilor din statele musulmane. Ce alte detalii au mai aflat anchetatorii despre adolescentul afgan (VIDEO)

Un articol de: - 20 Iul 2016, 12:40
Atacatorul din Germania voia să răzbune moartea oamenilor din statele musulmane. Ce alte detalii au mai aflat anchetatorii despre adolescentul afgan (VIDEO) Externe

Pagini dintr-un caiet găsit în casa tânărului afgan ce a atac-52296.html">atac pasagerii unui tren în Germania pot fi văzute drept o scrisoare de adio, au transmis anchetatorii, citați de RT.

Adresându-se tatălui său, tânărul i-a cerut să se roage pentru el pentru a primi puterea să se răzbune pe ”infideli” și pentru ”a ajunge în Cer”.

Potrivit oficialilor, atac-52296.html">atacatorul era ”un sunnit devotat”, care nu mergea în moschei cu regularitate, dar care, probabil, se ruga în privat. Investigatorii au studiat prezența acestuia în social media și au susținut că el a postat pe Internet, cu 24 de ore înainte de atac-52296.html">atac, un mesaj împotriva ”inamicilor Islamului”.

Presa a aflat că unul dintre prietenii atac-52296.html">atacatorului a murit recent în Afganistan, iar investigatorii cred că acest eveniment i-ar fi putut declanșa furia.

Oficialii au mai spus că se află în posesia unui clip a cărui conținut se află în analiză.

Marți, agenția Amaq afiliată ISIS a publicat o înregistrare în care apare un bărbat care ține un topor. Identificându-l ca fiind Muhammad Riyad, ISIS l-a numit ”soldat al califatului”.

Atacatorul din Germania voia să răzbune moartea oamenilor din statele musulmane

Într-o secvență a unui clip care circulă în social media, un tânăr, a cărui identitate nu a putut fi verificată imediat, poate fi văzut în timp ce ține în mână un cuțit. În cuvântarea lui, el ar spune că va folosi arma într-un măcel care va răzbuna uciderea oamenilor din țările musulmane. De asemenea, el îi îndeamnă și pe alții să se alăture Statului Islamic și să comită atentate în statele lor.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Faptul că el a strigat ”Allahu Akbar” în timp ce atac-52296.html">ataca pasagerii trenului indică faptul că ar putea avea o legătură cu islamiștii. Totuși, oficialii au îndemnat media să nu tragă concluzii premature și să aștepte finalizarea anchetei.

Atacatorul era un afgan de 17 ani, refugiat neînsoțit care a ajuns pe teritoriul german vara trecută. El trăia acum Wurzburg în casa unei familii care avea grijă de el.

Citeşte mai multe despre:   imigrant,   atac,   atac,   tren,   Germania,   razbunare,   islam