Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Atacul terorist de la London Bridge: Liderii marilor puteri reacționează după incident

Atacul terorist de la London Bridge: Liderii marilor puteri reacționează după incident

Un articol de: - 04 Iun 2017, 10:10
Atacul terorist de la London Bridge: Liderii marilor puteri reacționează după incident Foto: theglobeandmail.com Externe

Liderii marilor puteri au reacționat după atacurile de sâmbătă seara de la Londra.

Premierul britanic Theresa May a declarat că "teribilul eveniment de la Londra este tratat ca un posibil act terorist", potrivit France Presse, citat de Știri pe Surse.

Primarul Londrei Sadiq Khan a declarat la rândul său că "este un atac deliberat şi laş împotriva unor londonezi inocenţi şi a vizitatorilor oraşului nostru, care profitau de o sâmbătă seară. Nu există nicio justificare posibilă pentru astfel de acţiuni barbare".

Primul ministru scoțian, Nicola Sturgeon a spus că a primit "ştirile îngrozitoare de la Londra" cu tristețe.

Și premierul candanian, Justin Trudeau a reacționat față de nefericitul incident, calificându-l drept teribil, și sustinând că toți canadienii sunt "uniţi în sprijinul" față de londonezi.

"Canadienii sunt uniţi pentru a-şi exprima afecţiunea şi sprijinul lor prietenilor noştri de la Londra" după atentat, a declarat Trudeau, în cursul unei întâlniri cu ziariştii acreditaţi la parlament la Ottawa.

"Teribile ştiri de la Londra. Supraveghem situaţia îndeaproape", a mai scris acesta pe contul său de Twitter.

Donald Trump a reacționat de asemenea, într-un mesaj pe contul său de Twitter, transmințând că "Orice pot face SUA pentru a acorda ajutor Londrei şi Regatului Unit, noi suntem pregătiţi - SUNTEM ALĂTURI DE VOI. FIE CA DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE!". Trump l-a telefonat după incindent și pe premierul Therea May, pe care a asigurat-o de "sprijinul total" al SUA după acest "brutal atentat terorist".

Președintele Franței, Emmanuel Macron a declarat că " În faţa acestei noi tragedii, Franţa este mai mult ca niciodată alături de Regatul Unit. Gândurile mele se îndreaptă spre victime şi spre rudele lor".După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

Și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a reacționat față de incident declarând: "Urmăresc cu oroare ultimele evenimente din Londra. Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de victime şi familiile lor".

Citeşte mai multe despre:   atac terorist,   lider