Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Atacurile asupra trei sate alawite în urma cărora au murit zeci de persoane, revendicate de frontul Al-Nosra

Atacurile asupra trei sate alawite în urma cărora au murit zeci de persoane, revendicate de frontul Al-Nosra

Atacurile împotriva a trei sate alawite în apropiere de Homs, în urma cărora au murit zeci de persoane, au fost revendicate de frontul Al-Nosra, grupare afiliată Al-Qaida ce luptă împotriva regimului sirian, relatează AFP.

"Zidul fricii a fost spart, este vorba despre prima pătrundere în aceste sate, iar atât de multe persoane (...) au fost ucise", s-a glorificat gruparea jihadistă într-un comunicat, revendicând moartea a 30 de alawiţi la Maksar al-Hissan, Massoudiyeh şi Jab al-Jerah.

În aceste sate locuiesc mai mulți membri din cadrul comunității alawite din care provine președintele sirian Bashar al-Assad.

Potrivit comunicatului, juriști islmişti i-au îndemnat pe combatanţii Al-Nosra "să îi ucidă pe nosairi, inamicii lui Allah".

Atacul a fost "o revanşă faţă de uciderea cu sânge rece a musulmanilor şi soţiilor lor la Ghouta de Est", lângă Damasc, unde opoziţia afirmă că aproximativ 1.400 de persoane au fost ucise într-un atac cu arma chimică pe 21 august.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG care se sprijină pe o vastă reţea de activişti în Siria, a numărat iniţial 12 civili ucişi la Maksar al-Hissan, după care, duminică, a anunţat un nou bilanţ de 22 de morţi.

Între aceste victime se află 16 alawiţi, inclusiv patru copii şi patru persoane în vârstă de peste 80 de ani, a precizat ONG-ul, adăugând că cinci militari loialişti au fost de asemenea ucişi în atac.

Citeşte mai multe despre:   atac