Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Atentat Nisa: Decizie ULUITOARE a poliției judiciare franceze. A cerut primăriei să fie șterse PROBELE VIDEO cu înregistrările din noaptea tragediei

Atentat Nisa: Decizie ULUITOARE a poliției judiciare franceze. A cerut primăriei să fie șterse PROBELE VIDEO cu înregistrările din noaptea tragediei

Un articol de: - 22 Iul 2016, 13:42
Atentat Nisa: Decizie ULUITOARE a poliției judiciare franceze. A cerut primăriei să fie șterse PROBELE VIDEO cu înregistrările din noaptea tragediei foto: libertatea.ro Externe

Poliția judiciară franceză a solicitat Primăriei din Nisa să șteargă toate înregistrările de pe mai multe camere de supraveghere, care au surprins imagini cu atentatul din 14 iulie.

Parchetul Parisului a trimis primăriei din Nisa o cerere cel puțin neobișnuită: să șteargă "complet" 24 de ore de înregistrări provenite de la șase camere de supraveghere, dar și a tuturor scenelor de la începutul atentatului care a avut loc pe Promenade des Anglais, în noaptea de 14 iulie, scrie Le Figaro, conform Hotnews.

Parchetul a evocat o îngrijorare legată de "evitarea difuzării necontrolate a acestor imagini". Municipalitatea a refuzat și a cerut procurorului să pună sub sechestru aceste imagini.

Agenții centrului de supraveghere urbană din Nisa sunt siderați.

"Este pentru prima oară când ni se cere să distrugem probe. Centrul de video-supraveghere ar putea fi pus sub acuzare, iar agenții însărcinați cu acest dispozitiv nu au competență pentru a efectua astfel de operațiuni", a declarat o sursă apropiată dosarului.

Contactat de Le Figaro, parchetul din Paris a confirmat informația și a precizat:

 "Acest lucru a fost făcut pentru a evita difuzarea necontrolată și nestăpânită a acestor imagini".

Poliția națională a precizat:

"Din miile de camere instalate în Nisa, 140 prezintă elemente interesante de anchetă. Poliția judiciară a recuperat 100% imaginile de pe aceste camere. PJ și parchetul au cerut deci ștergerea imaginilor de pe aceste 140 de camere pentru a evita folosirea răuvoitoare a acestora din grijă pentru demnitatea victimelor și pentru a evita ca aceste imagini să apară pe site-uri jihadiste cu scop de propagandă".Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

 

Citeşte mai multe despre:   tragedie,   imagini,   primarie,   înregistrări