Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Atentatul terorist de la Nisa: Metoda camionului susținută de Statul Islamic încă din 2014

Atentatul terorist de la Nisa: Metoda camionului susținută de Statul Islamic încă din 2014

Un articol de: - 15 Iul 2016, 12:40
Atentatul terorist de la Nisa: Metoda camionului susținută de Statul Islamic încă din 2014 Foto: infomoldova.net Externe

84 de persoane au murit joi în urma atentatului terorist ce a avut loc în Nisa de ziua națională a Franței. Ucigașul a folosit un camion pentru a intra în plin în mulțimea adunată pentru a urmări un foc de artificii. Metoda utilizării unui vehicul pentru a comite atrocități a fost recomandată de mai multe ori de jihadiștii din Statul Islamic susținătorilor.

Președintele Francois Hollande în primul răspuns după comiterea atentatului a numit acest atac "a cărui caracter terorizat nu poate fi negat", potrivit lesoir.be. Atentatul însă încă nu a fost revendicat.

Încă din 2014, Statul Islamic a recomandat în revista proprie de propagandă "Inspire" ultilazarea vehiculelor pe post de "mașini de tuns iarba", pentru a pătrunde în mulțimi la viteză maximă și a produce numeroase victime, și de asemenea ei au sugerat "terminarea acțiunii" folosind arme după impact.

Metoda camionului pentru atacuri teroriste recomandată de Statul Islamic încă din 2014

De altfel, au mai fost atacuri în Occident în care s-au folosit vehicule pentru a ataca unele poziții militare. În mai 2013, doi bărbați cu origini nigeriene au omorât un soldat britanic în Londra lovindu-l în plin cu o mașina, iar apoi înjunghindu-l, iar în octombrie 2014 în Montreal un bărbat a intrat cu mașina într-un grup de 3 soldați, unul fiind omorâat, iar altul rănit.

Citeşte mai multe despre:   statul islamic,   terorism,   atac terorist,   Nissan