Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Atenționare MAE: În Danemarca, a fost prelungită perioada de efectuare a controalelor la frontiere, până la 11 noiembrie

Atenționare MAE: În Danemarca, a fost prelungită perioada de efectuare a controalelor la frontiere, până la 11 noiembrie

Un articol de: Andrei Anita - 10 Mai 2021, 16:25
Atenționare MAE: În Danemarca, a fost prelungită perioada de efectuare a controalelor la frontiere, până la 11 noiembrie Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Danemarca, unde a fost prelungită perioada de efectuare a controalelor la frontiere, până la 11 noiembrie.

Potrivit MAE, autorităţile daneze au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat, până la 11 noiembrie 2021.

Ministerul recomandă cetăţenilor români să se asigure că au la ei în permanenţă, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Danemarcei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de Internet: http://copenhaga.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Danemarca,   frontiere