Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe A dat zăpada de pe maşină, înăuntru era un bărbat viu ce locuia acolo de 2 luni. Dar a şocat ce a găsit lângă om

A dat zăpada de pe maşină, înăuntru era un bărbat viu ce locuia acolo de 2 luni. Dar a şocat ce a găsit lângă om

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Dec 2020, 11:56
A dat zăpada de pe maşină, înăuntru era un bărbat viu ce locuia acolo de 2 luni. Dar a şocat ce a găsit lângă om Galerie foto (2) Externe

Un grup de schiori din Suedia a făcut o descoperire ce a şocat societatea de acolo, dar şi lumea medicală.

Aventurierii zăpezilor au văzut, la poalele unor munţi, o maşină acoperită de nămeţi. Era clar, pentru ei, că autoturismul fusese abandonat de mult, acolo. De curiozitate, au dat un pic de zăpadă la o parte, ca să vadă în ce stare mai e maşina. Au "îngheţat" pe loc! Au zărit înăuntru un bărbat care era viu, mişca, dar într-o stare fizică precară.

 

Era de 2 luni blocat sub munţii de zăpadă

 

L-au scos imediat şi l-au dus la spital. Medicii i-au pus bărbatului pefuzii şi l-au supus unei medicamentaţii care să-i crească temperatura corpului şi să-i readucă pulsul la variaţii normale. După ce şi-a mai revenit, omul a fost în stare să-şi spună povestea. Pe scurt, fusese 2 luni blocat în maşină, la temperaturi în jurul valorii de 0 grade şi, după cum se vede, a supravieţuit.

 

 

Suedezul îşi pierduse toţi banii în nişte afaceri imobiliare, astfel că a ajuns să trăiască în propriul autoturism. Avea provizii cu el, mâncare şi nişte apă, dar nu pentru 2 luni. O ninsoare puternică a făcut ca el să rămână blocat sub zăpezi. N-a mai putut deschide deloc portiera. A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

L-au salvat ţigările

 

Reuşise, cumva, să facă o mică gaură în geam şi s-a hrănit cu zăpada. Astfel, s-a şi hidratat. Dar ce l-a salvat au fost ţigările. Cumpărase, înainte să intre în maşină, foarte multe pachete. Fumul ţigărilor l-a ajutat să-şi păstreze temperatura corpului. Stătea nemişcat, ca să evite consumul de energe şi oxigen.

Specialiştii au explicat că stratul de zăpadă din jurul maşinii a ajutat la menţinerea temperaturii în interior în jurul valorii de 0 grade Celsius, când afară erau minus 30 grade. Varianta că bărbatul a hibernat ca urşii a fost respnsă de medici, pentru că o temperatură a corpului mai mică de 34 de grade duce la hipotermie, la starea de inconştienţă şi, în concluzie, la deces.
 

Citeşte mai multe despre:   zapada,   Suedia