Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Aurescu: Alegerile anticipate în Republica Moldova ar prelungi criza politică şi instabilitatea

Aurescu: Alegerile anticipate în Republica Moldova ar prelungi criza politică şi instabilitatea

Un articol de: - 25 Ian 2016, 15:48
Aurescu: Alegerile anticipate în Republica Moldova ar prelungi criza politică şi instabilitatea Foto: paginaeuropeana.ro Externe

Organizarea de alegeri anticipate în Republica Moldova ar prelungi criza politică şi instabilitatea, a susținut Bogdan Aurescu, fost Ministrul de Externe.

"Nu cred că în acest moment Republica Moldova îşi poate permite alegeri anticipate, adică încă o perioadă de dezbateri electorale aprinse, aşa cum o arată şi aceste manifestaţii care sunt în stradă şi care de fapt susţin alegerile anticipate. Prin urmare, (ar fi) o soluţie care ar prelungi criza politică şi instabilitatea din Republica Moldova. Până la urmă, stabilitatea Republicii Moldova este foarte importantă nu doar pentru Republica Moldova în sine, dar şi pentru securitatea regiunii şi fără îndoială şi pentru securitatea României", a declarat Aurescu pentru RFI.

Acesta a mai susținut că, în viziunea sa, este important că există un Guvern la Chișinău, după ultimele luni de instabilitate politică.

”Formarea acestui Guvern reprezintă până la urmă un pas important în soluţionarea crizei politice de la Chişinău", a susținut Aurescu, făcând referire la Guvernul Filip, recent instalat.

Fostul ministru de Externe consideră că este important ca actualul Guvern să convingă cetățenii că poate da soluții și să continue procesul de implementare a reformelor proeuropene.

”Este important ca acest Guvern să reuşească să convingă pe de o parte cetăţenii Republicii Moldova că poate să dea soluţii concrete la problemele sociale şi economice cu care se confruntă cetăţenii şi care au creat neîndoielnic o anumită stare de nemulţumire la nivelul populaţiei din Republica Moldova şi pe de altă parte, să reînceapă procesul de reforme decisive proeuropene, care a fost întrerupt undeva spre finalul anului 2014”, a declarat Bogdan Aurescu.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu,   Republica Moldova,   alegeri anticipate,   Chisinau