Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Australia: Frontiera dintre statele Victoria şi New South Wales, redeschisă după aproape 5 luni. Evenimentul a fost marcat cu muzică și urale (VIDEO)

Australia: Frontiera dintre statele Victoria şi New South Wales, redeschisă după aproape 5 luni. Evenimentul a fost marcat cu muzică și urale (VIDEO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 23 Noi 2020, 14:08
Australia: Frontiera dintre statele Victoria şi New South Wales, redeschisă după aproape 5 luni. Evenimentul a fost marcat cu muzică și urale (VIDEO) Externe

După 138 de zile în care circulaţia dintre cele două state australiene a fost oprită, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, frontierele dintre Victoria şi New South Wales, ce cuprind populaţiile cele mai mari din ţară, s-au redeschis. Evenimentul a fost tratat ca o mare sărbătoare, fiind marcat cu muzică și urale, scrie Reuters.

 

Australia: Frontiera dintre statele Victoria şi New South Wales a fost redeschisă

 

Australienii au putut trece liber dintr-un stat în celălalt pentru prima oară din data de 8 iulie. Mai mult, la frontieră s-a instalat un DJ, pe şoseaua principală între localităţile vecine Wodonga din Victoria şi Albury din New South Wales, care a întreținut atmosfera și a tratat evenimentul ca pe o mare sărbătoare.

De asemenea, lângă aeroportul din Sydney, capitala statului New South Wales, mai exact pe plaja Bondi, oamenii salutau pasagerii la aterizarea primelor avioane venite de la Melbourne, capitala statului Victoria.

Înainte de pandemia de coronavirus, ruta aeriană între cele două metropole era a doua din lume ca trafic.

 

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Zero cazuri COVID-19 în Australia, pentru prima dată în ultimele cinci luni

 

Deși statul Victoria s-a aflat centrul celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus din Australia, iar statul a aplicat măsuri stricte de interzicere a circulaţiei (celor 4,9 milioane de locuitori din Melbourne li s-a cerut să nu iasă din locuinţe timp de 112 zile) după ridicarea restricţiilor, la sfârşitul lui octombrie, nu s-a mai raportat niciun caz de COVID-19, pentru prima data în 5 luni.

"Mulțumim tuturor lucrătorilor noștri din domeniul sănătății și sănătății publice și, mai presus de toate, poporului australian", a declarat ministrul Sănătății, Greg Hunt, pe contul său de Twitter.

„Există un anumit optimism, chiar încredere”, a spus și premierul într-o conferință de presă, mulțumind concetățenilor care „au făcut o treaba excelență, ceea ce înseamnă că, în timp ce multe orașe din lume se așteaptă o iarnă mortală, noi, la Melbourne și în peste tot în Victoria suntem într-o situație bună pentru o vară sigură din punct de vedere al COVID și un 2021 normal”.

În New South Wales s-au confirmat puţin peste 27.000 de cazuri de la începutul epidemiei, raportate la o populaţie de circa 25 de milioane.

 

Un spray nazal produs de o companie australiană limitează reproducerea COVID-19

 

O companie de biotehnologie australiană a dezvoltat un aerosol, comercializat sub forma unui spray nazal, produs pentru întărirea sistemului imunitar împotriva gripei şi a răcelilor, care a dovedit în teste pre-clinice faptul că poate stopa reproducerea virală a noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, transmite agenția de știri EFE.

Potrivit reprezentantului al companiei australiene Ena Respiratory, care dezvoltă produsul INNA-051, testele realizate pe dihori, coordonate de directorul adjunct al sănătăţii publice din Anglia, Miles Carroll, au dovedit o eficienţă de 96%.

Studiul, publicat luni pe portalul de cercetare biomedicală bioRxiv, a dovedit că molecula sintetică INNA-051 poate fi utilizată ca metodă de terapie antivirală preventivă şi complementară la programele de vaccinare pentru boala respiratorie declanșată de virusul SARS-CoV-2, informează Ena Respiratory.

 

Citeşte mai multe despre:   Australia,   Melbourne,   Victoria,   Sidney