Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Australia prelungește carantina la Melbourne. Anumite restricţii rămân în vigoare pe parcursul lunilor următoare

Australia prelungește carantina la Melbourne. Anumite restricţii rămân în vigoare pe parcursul lunilor următoare

Un articol de: Andrei Ștefan - 06 Sep 2020, 11:52
Australia prelungește carantina la Melbourne. Anumite restricţii rămân în vigoare pe parcursul lunilor următoare Externe

Australia a decis prelungirea carantinei din al doilea oraş ca mărime al țării.

 

Carantina din Melbourne, prelungită cu încă două săptămâni

 

Încă două săptămâni vor trebui locuitorii din Melbourne să trăiască sub incidența regulilor impuse de carantină.

Autorităţile sanitare consideră că scăderea pe plan local a numărului de infectări cu noul coronavirus este insuficientă, scrie The Guardian.

Daniel Andrews, premierul statului australian Victoria, a anunţat că izolarea strictă de şase săptămâni impusă în metropolă, ce urma să se încheie weekendul următor, a fost prelungită până pe 28 septembrie. 

„Anumite restricţii vor rămâne în vigoare şi pe parcursul lunilor următoare”, a mai precizat acesta, motivând că decizia a fost luată pentru a evita o nouă creştere a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Mai exact, măsurile care interzic rezidenţilor să iasă din locuinţe pe timpul nopţii, restricţionarea vizitelor şi interdicţia ce vizează deplasări pe distanţe mai mari de cinci kilometri vor rămâne în vigoare cel puţin până în data de 25 octombrie.

Deși statul australian Victoria a raportat duminică 63 de cazuri de coronavirus şi cinci decese în 24 de ore, comparativ cu cele peste 700 de cazuri raportate într-o singură zi în perioada de vârf a epidemiei, autoritățile australiene mizează pe prudență.Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

 

Locuitorii din Melbourne au interdicție de a circula noaptea

 

Printre măsurile excepționale adoptate, locuitorii capitalei Melbourne au primit interdicția de a circula noaptea pe stradă, notează Reuters.

în Melbourne a intrat în vigoare o interdicţie de circulaţie între orele 8 p.m. și 5 a.m., oamenii având voie să plece de acasă doar la serviciu sau pentru a avea grijă de cineva.

De asemenea, noile restricţii limitează timpul pe care locuitorii din Melbourne îl pot petrece pentru a face mişcare în spaţiu liber sau pentru cumpărături esenţiale. Și școlile vor reveni la sistemul de învăţare de la distanţă, de la mijlocul acestei săptămâni.

Restaurantele vor continua serviciile de comenzi şi livrări, deoarece nu aveau permisiunea de a funcționa în spaţii închise.

Potrivit noului plan anunţat duminică, creşele vor fi redeschise şi până la cinci persoane vor putea să se reunească în aer liber de la sfârşitul lunii septembrie - însă doar dacă numărul zilnic al cazurilor de infectare cu noul coronavirus se menţine sub pragul de 50.

În regiunile rurale ale statului Victoria, măsurile vor fi relaxate datorită numărului scăzut de cazuri active.

Australia, o ţară cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a gestionat destul de bine epidemia de coronavirus, înregistrând doar 26.200 de infectări şi 753 de decese.

 

Vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea deveni obligatorie în Australia

 

Primul ministru australian Scott Morrison a anunțat că guvernul din Australia ar putea impune obligativitatea vaccinării împotriva noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, cu excepția interdicțiilor medicale.

Premierul a declarat că Australia și-a asigurat obținerea unui potențial vaccin dezvoltat de grupul suedezo-britanic AstraZeneca, care este în curs de dezvoltare împreună cu Universitatea Oxford.

Oficialul a precizat că Australia va produce vaccinul și îl va distribui în mod gratuit oamenilor ca să se imunizeze pentru a preveni infecția cu malaria respiratorie.

„Există întotdeauna derogări de la vaccinare, din motive medicale, dar acestea ar trebui să fie singurele. Vorbim despre o pandemie care a distrus economia mondială și a provocat sute de mii de morți în întreaga lume”, a spus acesta.

Citeşte mai multe despre:   Australia