Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Trei persoane din Viena, diagnosticate cu coronavirus. Doi copii manifestă și ei simptomele temutului Covid-19

Trei persoane din Viena, diagnosticate cu coronavirus. Doi copii manifestă și ei simptomele temutului Covid-19

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Feb 2020, 20:26
foto: Pixabay Externe

Autoritățile din Viena au anunțat că trei persoane au fost diagnosticate cu coronavirus.

Potrivit Vindobona, primul caz confirmat vizează un bărbat, în vârstă de 72 de ani, ce era deja internat de 10 zile. Din motive de prevenție, au fost închise trei secții ale spitalului în care se afla acesta.

De asemenea, două persoane căsătorite au fost, la rândul lor, testate pozitiv pentru Covid-19. Mai mult decât atât, potrivit autorităților vieneze, chiar și cei doi copii ai lor manifestau simptomele specifice infecției cu coronavirus.

„În acest moment este deosebit de important să avem o imagine realistă de ansamblu: Coronavirusul continuă să se răspândească la nivel internațional. Mai mult decât atât, au existat câteva suspiciuni și în Austria. Prin urmare, este important să informăm consisten și rapid, astfel încât să ținem sub control o eventuală răspândire cât putem”, spune cancelarul federal Kurz, înainte de apariția acestor cazuri.

Coronavirusul a fost subiectul central și în reuniunea Consiliului Național de joi, când autoritățile au subliniat că scopul tuturor măsurilor este îndreptat către prevenirea răspândirii. Miniștrii de la interne și sănătate au făcut un apel la calm și au explicat că administrația va lucra împreună pentru combaterea coronavirusului.

Anschober și Nehammer au prezentat populației situația la zi, explicând cât este de importantă coordonarea națională și internațională, precum și informarea cetățenilor sau responsabilitatea personală a oamenilor.

Între timp, la nivel global, bilanțul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 2.810 - majoritatea în China - în timp ce numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a trecut de 82.500.
 

Citeşte mai multe despre:   Viena