Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Austria cere sancțiuni pentru țările UE care dau dovadă de reticență în cazul crizei refugiaților

Austria cere sancțiuni pentru țările UE care dau dovadă de reticență în cazul crizei refugiaților

Un articol de: - 31 Aug 2015, 15:18
Foto: economica.net Externe

Ministrul de interne austriac, Johanna Mikl-Leitner, a pledat într-un interviu pentru pentru o reducere a ajutoarelor europene pentru țările UE care sunt reticente în a primi mai mulți refugiați. Totodată, Leitner a făcut apel la ”asumarea de responsabilități” și la o repartizare ”echitabilă” a refugiaților în cadrul Uniunii Europene, notează Agerpres.

Presiunea asupra guvernelor trebuie sporită, a spus ministrul într-un interviu pentru televiziunea publică germană ARD, anunțând ca posibilitate o ”reducere” sau chiar o ”suprimare” a ajutoarelor financiare oferite de Bruxelles în cazul țărilor care nu dau dovadă de ”nicio responsabilitate solidară”.

Putem "spori presiunea prin intermediul ajutoarelor financiare, suprimându-le sau reducându-le", a pledat ea.

Germania, care se așteaptă să primească 800.000 de solicitanți de azil în 2015, de patru ori mai mulți decât în 2014 și mai mulți decât orice altă țară din UE, cere o mai bună repartizare a refugiaților între țările blocului comunitar, în continuare divizate în această problemă.

Comisia Europeană vrea să-i distribuie pe solicitanții de azil între statele europene pentru a ușura povara de pe umerii țărilor de primire, acțiune care este îmsă primită cu reticență de anumite țări printre care Ungaria, Austria, Slovacia și Slovenia. Austria a anunțat întărirea controalelor la frontierele estice din cursul serii de duminică.

A crede că un gard de sârmă ghimpată, ca cel ridicat de Ungaria, poate ține sub control fluxul de refugiați este o ”iluzie”, a mai spus ministrul austriac.


Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   criza refugiatilor,   Austria
 
 
 
Loading...