Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Austria și Croația au anunțat primele cazuri de coronavirus. Două dintre persoane locuiesc în Innsbruck. Consultant turistic: "Este o stațiune în care românii călătoresc mult în această perioadă"

Austria și Croația au anunțat primele cazuri de coronavirus. Două dintre persoane locuiesc în Innsbruck. Consultant turistic: "Este o stațiune în care românii călătoresc mult în această perioadă"

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Feb 2020, 14:19
Foto: pixabay.com Externe

Austria și Croația au anunțat primele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. În cazul Austriei există suspiciuni că virusul ar fi intrat în țară din Italia.

Două persoane ar fi infectate în Austria. Ambele au 24 de ani, provin din Lombardia și locuiesc în Innsbruck. 

Potrivit consultantului  în marketing turistic Răzvan Pascu, stațiunea Innsbruck  este o destinație frecventată de mulți români în această perioadă a anului.

"În Innsbruck este o stațiune în care românii călătoresc mult în această perioadă, pentru că este o stațiune de schi foarte cunoscută. Însă nu avem informații care să ne spună clar câți români sunt acum acolo și câți ar putea fi afectați de epidemia de coronavirus", a declarat pentru B1.RO Răzvan Pascu.

Innsbruck este capitala provinciei Tirol și o destinație turistică populară mai ales printre iubitorii sporturilor de iarnă. Guvernatorul provinciei, Günther Platter, a anunțat că va înființa o clinică la Innsbruck special pentru cazurile suspecte de coronavirus.

Cei doi pacienți au fost depistați pozitiv pentru COVID-19 într-un prim test. Un al doilea test a confirmat rezultatele. În prezent, ei sunt izolați într-o clinică din Innsbruck.

Un caz suspect există și în Linz. Este vorba de un bărbat de 55 de ani care prezintă simptome după revenirea din Italia. Și el este izolat. Acesta a fost în Veneția cu un grup turistic. Ceilalți membri ai grupului au fost rugați să rămână acasă până când rezultatul testului va fi disponibil. 

Anterior, 28 de angajați ai Spitalului Universitar Salzburg au fost trimiși în carantină acasă, după ce s-au întors din nordul Italiei. 

Și în Croația a fost depistat primul caz de infecție cu noul coronavirus. Pacientul, un bărbat tânăr, care prezintă simptome ușoare se află internat în spitalul de boli infecțioase din Zagreb. Pacientul a stat în Milano în perioada 19-21 februarie.

Coronavirus s-a răspândit recent rapid în Europa, cea mai afectată țară fiind Italia. Din ultimele informații există șapte persoane care au murit din cauza virusului Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229.

Cazuri de infecție cu coronavirus au fost înregistrate în Belgia (un bolnav), Finlanda (un bolnav), Suedia (un bolnav), Franța (12 bolnavi), Marea Britanie (13 bolnavi) și Spania (3 bolnavi) au fost înregistrate, de asemenea, .

În China numărul de decese la nivel naţional a ajuns la 2.663. Numărul deceselor în întreaga lume a trecut de 2.700, în timp ce numărul persoanelor infectate a ajuns la 80.150. 

Citeşte mai multe despre:   Austria,   Croatia