Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Două țări resping propunerile Comisiei Europene privind bugetul UE: Taxează excesiv statele contributoare 

Două țări resping propunerile Comisiei Europene privind bugetul UE: Taxează excesiv statele contributoare 

Un articol de: - 02 Mai 2018, 21:13
Două țări resping propunerile Comisiei Europene privind bugetul UE: Taxează excesiv statele contributoare  Externe

Austria şi Olanda nu sunt de acord cu propunerile Comisiei Europene privind viitorul cadru bugetar multianual al UE, care cuprind o creştere a contribuţiilor statelor membre pentru compensarea fondurilor pierdute în urma ieşirii Marii Britanii din UE, informează agenția EFE.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat, în acest sens, că propunerea Comisiei Europene ”taxează excesiv statele contributoare nete, cum este Austria”.

„Prin urmare, am respins propunerea în forma sa actuală. (...) Vom iniţia negocieri pentru a găsi o soluţie. Obiectivul nostru este ca Brexit-ul să determine UE să economisească mai mult şi să fie mai eficientă”, a mai spus şeful executivului de la Viena.

La rândul său, șeful guvernului olandez, Mark Rutte a calificat drept ”inaccpetabilă” propunerea Comisiei Europene, precizând că țara sa va pleda pentru ”un buget modern, în care costurile să fie împărţite echitabil”. 

Comisia Europeană a propus, în încercarea de a compensa parţial cele aproximativ 15 miliarde de euro anual pierdute în urma ieşirii Marii Britanii din UE, ca în bugetul UE pentru perioada 2021-2027 contribuţiile naţionale să crească la 1,11% din venitul naţional brut, de la 1,03% în prezent.
 

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Austria,   Olanda