Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Austrian Airlines a anulat un sfert din zborurile programate pentru marţi şi miercuri. Bucureștiul se află pe lista zborurilor anulate

Austrian Airlines a anulat un sfert din zborurile programate pentru marţi şi miercuri. Bucureștiul se află pe lista zborurilor anulate

Un articol de: - 05 Mar 2018, 16:55
Austrian Airlines a anulat un sfert din zborurile programate pentru marţi şi miercuri. Bucureștiul se află pe lista zborurilor anulate Foto: Jurnalul National Externe

Compania aeriană Austrian Airlines, divizia grupului german Lufthansa, a decis să anuleze 140 din cele 570 de zboruri programate pentru zilele de marţi şi miercuri, anunțul fiind făcut de Peter Thier, purtătorul de cuvânt de la Austrian Airlines.

Reprezentanţii personalului de la bordul avioanelor Austrian Airlines, aproximativ 3.900 de angajaţi, consideră că oferta înaintată de management în cadrul negocierilor colective este prea mică, conducerea companiei oferind o majorare salarială indexată în funcţie de inflaţie de 2,1% şi o plată unică de 1,4%.

"Având în vedere că nu au mai existat majorări salariale după 2012, aceasta ofertă este pur şi simplu o glumă", a declarat Johannes Schwarcz, purtător de cuvânt la confederaţia sindicală Vida, scrie Agerpres.

Însă, managementul companiei apreciază că un conflict de muncă în momentul negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă este un răspuns greşit pentru mai multe locuri de muncă şi mai mulţi bani.

Astfel, printre zborurile anuale se numără şi cele între Viena şi Amsterdam, Basel, Bruxelles, Budapesta, Bucureşti, Düsseldorf, Erevan, Frankfurt, Geneva, Hamburg, Koln / Bonn, Copenhaga, Leipzig, Lyon, Milano, Munchen, Praga, Salzburg, Sofia, Stockholm, Stuttgart, Veneţia, Zagreb şi Zurich.

De greva personalului de la Austrian Airlines vor fi afectați aproximativ 10.000 de pasageri.

Citeşte mai multe despre:   Austrian Airlines,   zbor