Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Austriecii sunt îngrijorați că numărul mare de cazuri de Covid-19 în România ar putea afecta din nou naveta îngrijitoarelor

Austriecii sunt îngrijorați că numărul mare de cazuri de Covid-19 în România ar putea afecta din nou naveta îngrijitoarelor

Un articol de: Ana Maria Dospinescu - 10 Iul 2020, 12:22
Austriecii sunt îngrijorați că numărul mare de cazuri de Covid-19 în România ar putea afecta din nou naveta îngrijitoarelor sursa foto: pixabay Externe

Problema îngrijitoarelor românce care lucrează în Austria revin în prim-plan. Presa de la Viena scrie că asutriecii sunt îngrijorați de numărul mare de infectări din ultima perioadă, raportat de autoritățile de la București. De altfel, Austria a introdus, începând din data de 9 iulie, restricții pentru cetățenii care vin din România. Mai exact, toți cei care călătoresc din România cu destinație Austria vor putea intra în această țară doar dacă prezintă un certificat de test negativ pentru COVID-19 făcut cu 4 zile înaintea intrării în această țară. Astfel sunt nevoiți să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

 

 

Austriecii, îngrijorați că numprul mare de noi cazuri de Covid-19 ar putea pune în pericol naveta îngrijitoarelor românce

 

 

 

Din cele 60.000 de îngrijitoare din Austria, circa 30.000 provin din România. Și cum noile cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 crește îngrijorător de mult în țara noastră, austriecii se tem că naveta îngrijitoarelor va fi periclitată din nou, potrivit publicației Kurier.at. S-a mai întâmplat și la începutul epidemiei de coronavirus, la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie. Amintim că atunci, austriecii au trimis trenuri speciale pentru persoanele de origine română care lucrează în această țară.

 

 Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Austria a înscris România în ‘zona roșie’ din cauza numărului mare de pacienți diagnosticați cu Covid-19

 

 

 

Austria a ridicat la maxim nivelul de alertă de călătorie pentru vizitele în România, care a fost înscrisă în zona roșie, iar Guvernul de la Viena le-a transmis cetățenilor săi că sunt de așteptat restricții atât în ceea ce privește traficul aerian, cât și viața publică. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, 614 noi cazuri de Covid-19, despistate în 24 de ore.

Ulterior, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la București, după discuțiile purtate cu omologii asutrieci, au făcut precizări detaliate în această privință.

Astfel, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație Austria vor putea intra în această țară doar dacă prezintă un certificat de test negativ pentru COVID-19 făcut cu 4 zile înaintea intrării în această țară, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

 Totuși, acest test costă 70 de euro în România, iar organizațiile de profil din Austria solicită ca acest test să nu fie suportat nici de îngrijitoare, nici de clienții acestora, ci să fie suportat de statul austriac.

Potrivit oficialilor de la București, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

„În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile”, punctează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

 

 

 

Sute de îngrijitoare române au plecat la muncă în Asutria în plină pandemia de coronavirus

 

 

 

Amintim că la finele lunii martie, sute de române au plecat să lucreze ca îngrijitoare în Asutria.  În acel moment critic austriecii aveau mare nevoie de personal din afara țării care să suplinească lipsa de angajați din domeniul asistenței la domiciliu, prin urmare companiile au pregătit două zboruri charter care au decolat în regim de urgență, din Timișoara pentru a aduce în țară îngrijitoare, nota la data de 28 martie publicația wienerzeitung.at.

Nevoia disperată de personal adus din România a apărut după ce serviciile de îngrijire la domiciliu din Austria, dependente de angajații din Europa de Est au intrat în colaps odată cu extinderea infectărilor cu noul coronavirus. Acest lucru a determinat Guvernul de la Viena să impună restricții dure de circulație, fapt care a atras  pierderea iminentă a miilor de îngrijitori aduși din afara țării, inclusiv din România.