Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Autobuzul viitorului a fost construit în China: Mijlocul de transport poate circula deasupra maşinilor din trafic (VIDEO)

Autobuzul viitorului a fost construit în China: Mijlocul de transport poate circula deasupra maşinilor din trafic (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 03 Aug 2016, 19:26
Autobuzul viitorului a fost construit în China: Mijlocul de transport poate circula deasupra maşinilor din trafic (VIDEO) Foto: bbc.co.uk Externe

Autobuzul viitorului a ajuns pe străzile din China. După ce inginerii au prezentat o replică de jucărie a proiectului Transit Elevated Bus, autobuzul a efectuat primul test rutier, în aplauzele şi laudele celor prezenţi, informează RT.com.

Inginerii din China au transformat visele tuturor locuitorilor urbani în realitate prin construirea primului autobuz care poate să fie condus deasupra maşinilor din trafic. În mod surprinzător, inventatorii chinezi nu au avut nevoie de mai mult de o lună pentru a construi acest vehicul de dimensiuni uriaşe. Autobuzul care funcţionează pe bază de electricitate şi energie solară generată de panourile de pe acoperiş este lung de 22 de metri şi lat de 8 şi poate să acopere astfel mai multe linii din traficul rutier.

La bordul unui astfel de autobuz ar putea să urce până la 300 de pasageri, dar inginerii au de gând să îl folosească precum un metrou cu patru vagoane şi să poată fi transportaţi astfel 1.200 de pasageri în acelaşi timp. La testul din oraşul Qinhuangdao, a fost folosit un singur vagon care s-a deplasat pe un traseu de doar 300 de metri, în scopul de a testa frâna şi consumul acestui gigant.

În general, în mediul online, au existat reacţii pozitive legate de noul mijloc de transport ce va fi construit mai întâi în China. Chiar şi-aşa, există semne de întrebare legate de modul în care va trece pe sub poduri sau cum va permite camioanelor înalte şi altor autobuze să treacă pe dedesubt. Cu toate aceste, mijlocul de transport futurist TEB ar putea să rezolve atât probleme cauzate de suprapopulare, cât şi de ambuteiaje.

Autobuzul viitorului a fost construit în China: Mijlocul de transport poate circula deasupra maşinilor din trafic

Citeşte mai multe despre:   autobuz,   China