Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Autoritățile de la Beijing intenționează să creeze șase ”canale de vânt” pentru combaterea poluării atmosferice

Autoritățile de la Beijing intenționează să creeze șase ”canale de vânt” pentru combaterea poluării atmosferice

Un articol de: - 21 Noi 2014, 18:22
Autoritățile de la Beijing intenționează să creeze șase ”canale de vânt” pentru combaterea poluării atmosferice Foto: thebeijinger.com Externe

Autoritățile de la Beijing analizează posibilitatea de a combate poluarea atmosferică din oraș prin instalarea a "șase canale de vânt" cu ajutorul cărora să intensifice circulația aerului între periferie spre centru, relatează Straits Times.

Institutul Municipal pentru Planificare și Arhitectură din Beijing studiază planul de creare a șase canale de vânt în patru zone diferite ale marelui oraș, iar concluziile vor fi publicate înainte de sfârșitul acestui an.

Proiectul are în vedere și limitarea înălțimii clădirilor, precum și diminuarea densității construcțiilor astfel încât să se realizeze mai ușor mișcarea maselor de aer.

Aceste măsuri sunt extrem de necesare în contextul în care poluarea atmosferică din Beijing atinge de mai multă vreme un nivel periculos.

Joi, concentrația de particul PM 2,5 — cele mai mici și mai periculoase întrucât pătrund cel mai ușor în plămâni — a fost de 475 micrograme pe metru cub, în timp ce limita maximă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este de numai 10 micrograme pe metru cub.

Prin urmare, au fost din nou anunțate coduri de alertă după ce mai multe zile din noiembrie cerul orașului a fost curat, în perioada în care la Beijing s-a desfășurat summitul Forumului de Cooperare Asia-Pacific.

Pentru a îndepărta smogul pe durata reuniunii, la care au participat, printre alții, președinții SUA și ai Rusiei, s-a oprit activitatea a 10.000 de fabrici, s-a limitat producția la alte 39.000 și s-au retras din circulație 11,7 milioane de vehicule.

Citeşte mai multe despre:   autoritati,   Beijing