Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Autoritățile din Belgia desfășoară o anchetă la fabrica vaccinului AstraZeneca

Autoritățile din Belgia desfășoară o anchetă la fabrica vaccinului AstraZeneca

Un articol de: Andrei Vlad - 28 Ian 2021, 17:32
Autoritățile din Belgia desfășoară o anchetă la fabrica vaccinului AstraZeneca Foto: Pixabay.com Externe

După ce Comisia de Vaccinare din Germania a recomandat ca vaccinul AstraZeneca să nu fie autorizat persoanelor mai în vârstă de 65 de ani, autoritățile belgiene au demarat o investigație la fabrica producătoare a serului anti-COVID-19, localizată aproape de Bruxelles. Procedura vine la solicitarea Comisiei Europene, informează The Guardian.

Prima vizită a avut loc deja, potrivit Ministerului Sănătății din Belgia. Au fost luate probe și realizate capturi foto și video la fabrică, iar în zilele următoare se va desfășura o inspecție suplimentară a instalației. 

„Inspecția a fost efectuată pentru a ne asigura că întârzierea livrării se datorează într-adevăr unei probleme de producție din fabrica belgiană", a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătății. 

 

Cantitate mică de doze asumată de producătorul AstraZeneca

 

Ancheta solicitată de Comisia Europeană se desfășoară în contextul avertismentului Germaniei, dar și a explicației AstraZeneca cu privire la deficitul preconizat cu privire la livrările vaccinului către statele membre UE. Mai precis, AstraZeneca și-a putut asuma o cantitate de 25% din cele 100 de milioane de doze așteptate până la finalul lui martie 2021.

Compania anglo-suedeză a justificat probleme de producție la fabrica din Belgia, deținută de compania franceză Novasep. În Europa, vaccinul ar urma să primească avizul pozitiv vineri, 29 ianuarie. 

Citeşte mai multe despre:   AstraZeneca,   vaccin,   vaccin anti-COVID-19