Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Belgia: Un român condamnat pentru furt nu va fi extrădat fiindcă există „riscul evident al unui tratament inuman”

Belgia: Un român condamnat pentru furt nu va fi extrădat fiindcă există „riscul evident al unui tratament inuman”

Un articol de: B1.ro - 11 Oct 2018, 12:13
Externe

Autorităţile din Belgia refuză să pună în aplicare un mandat european de arestare emis de autoritățile de la București, pe numele un român condamnat pentru furt.

Oficialii de la Bruxelles au motivat refuzul extrădării spunând că există „riscul evident al unui tratament inuman și degradant”, notează agenția Belga.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru furt.  O primă instanță din Belgia a decis ca acest mandat să fie pus în executare, dar avocatul acuzatului a făcut apel, argumentând că în România condițiile de detenție sunt inumane.

„Lipsa spațiului personal constituie, într-adevăr, o dovadă suficientă pentru a constata încălcarea articolului 3 din Convenția Europeană pentru Drepturile Omului. Instanța este de părere că autoritățile române nu oferă suficiente elemente care să poată compensa acest spațiu redus. Prin urmare, instanța a aplicat articolul 4 al legii cu privire la mandatele europene de arestare, articol ce prevede că punerea în executare a unui asemenea mandat poate fi refuzată dacă există motive întemeiate pentru a crede că drepturile fundamentale ale unui individ vor fi încălcate”, a explicat Curtea de Apel.

Citeşte mai multe despre:   belgia,   bucuresti
 
 
 
Loading...