Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Autoritățile din Ecuador sunt atât de copleșite de numărul mare de decese provocate de COVID-19, încât oamenii sunt nevoiți să își abandoneze rudele decedate pe stradă

Autoritățile din Ecuador sunt atât de copleșite de numărul mare de decese provocate de COVID-19, încât oamenii sunt nevoiți să își abandoneze rudele decedate pe stradă

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Apr 2020, 11:24
Autoritățile din Ecuador sunt atât de copleșite de numărul mare de decese provocate de COVID-19, încât oamenii sunt nevoiți să își abandoneze rudele decedate pe stradă Externe

Autorițățile din Ecuador nu mai fac față numărului mare de decese provocate de coronavirus, iar oamenii sunt nevoiți să țină cadavrele celor dragi în casă sau să le abandoneze pe stradă.

Cel mai mare oraș al țării, Guayaquil, are o populație de 3 milioane de oameni și este și epicentrul focarului coronavirus, din țara sud-americană.

 

În ciuda faptului că au fost raportate 3,300, presa intrenațională speculează că cifrele neoficiale sunt mult mai mari.Potrivit CNN, nu se știe câți dintre cei care au murit de fapt de la COVID-19, iar unii din oraș au declarat că membrii familiei lor au murit cu simptome atribuite bolilor, dar nimieni nu i-a testat.

Trupul unui bărbat a fost lăsat în sufragerie timp de patru zile după ce a murit. Familia lui Gerardo Ibarra, care avea 72 de ani, nu putea găsi pe nimeni care să-i ia trupul. Serviciile de urgență și casele funerare sunt copleșite, scrie publicația.

Sursele raportează și cazul unui alt bărbat care s-a prezentat la spital cu dificultăți de respirație, dar nu a fost primit din cauza lipsei de spațiu. În cele din urme, el s-a stins acasă.

Situația ar fi atât de gravă încât oamenii își recunosc vecinii care zac neînsuflețiți pe caldarâm.

"Corpul a fost înfășurat într-o prelată din plastic, era umflat, și deja atragea muste", a declarat un locuitor al orașului.

Președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a recunoscut că statisticile oficiale ale țării sunt probabil incorecte, iar cifra virusului este probabil mult mai mare, potrivit Jurnalului.

Moreno a declarat că "zeci de mii de persoane sunt infectate și alte câteva sute s-au prăpădit. Din Guayaquil au fost ridicate 150 de cadavre ale oamenilor răpuși de pandemie. Acum câteva zile, acest număr era de numai 30".

Pandemia s-a propagat în oraș după vacanțele școlare, când localnicii s-au întors din din Europa în februarie sau martie, primarul orașului Guayaquil, Cynthia Viteri, care a fost și el diagnosticat cu coronavirus.


Oamenii așteaptă în medie cinci zile pentru ca autoritățile să preia cadavrul unui membru al familiei


"Ne-am săturat să chemăm 911 și singurul lucru pe care îl auzim este să așteptăm pentru că ei depun eforturi pentru a rezolva această problemă", a declarat o femeie care stătea cu un cadavru în casă, învelit cu o folie neagră de plastic, spre care erau îndreptate 2 ventilatoare.

Rosa Romero a declarat agenției Reuters că soțul său, Bolivar Reyes, 43, un negustor a murit cu simptome de COVID-19, dar nu a putut fi testat. Cadavrul său a rămas în casa cel puțin o zi înainte de a fi luat, deoarece autoritățile nu reușesc să țină pasul cu numărul de morți.

"Mi-au spus să fiu răbdătoare, că nu au reușit să ajungă pentru că aveau doar un singur vehicul care trebuia să meargă în mai multe locuri. Iar vecinii mi-au spus că dacă nu voi scăpa de cadavru, îmi vor da foc la casă", a declarat Romero agenției Reuters. 

Potrivit statisticilor oficilae, pânăs sâmbătă au fost înregistrați oficial 3,368 de cazuri de îmbolnăviri, dintre care 145 și-au pierdut viața. 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   pandemie,   Ecuador,   coronavirus decese