Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Autoritățile din India caută un tigru care vânează oameni după ce a ucis o a opta persoană

Autoritățile din India caută un tigru care vânează oameni după ce a ucis o a opta persoană

Un articol de: Catinca Giosanu - 16 Oct 2020, 19:44
Autoritățile din India caută un tigru care vânează oameni după ce a ucis o a opta persoană sursa Foto: Instagram Externe

Autoritățile din India caută un tigru care vânează oameni după ce acesta a făcut a opta sa victimă în ultimii doi ani, transmite Business Insider.
 

 

Autoritățile caută un tigru care vânează oameni după ce a ucis o a opta persoană

 

 

Totul a început în data de 5 octombrie, când un muncitor agricol în vârstă de 70 de ani a mers în pădure să culeagă lemne.

În momentul în care nu s-a întors familia sa și ceilalți săteni din Khambada s-au dus să îl caute. În primă fază, localnicii i-au găsit hainele la mai puțin de 200 de metri de liziera pădurii. Pe măsură ce au înaintat în pădure, oamenii au găsit un picior, capul și părți din trupul sfâșiat, dar restul trupului său dispăruse.

Astfel, bărbatul a devenit ultima victimă ucisă de un tigru în vârstă de 8 ani care trăiește în pădurile parcului național Tadoba, casa a 175 de tigri.

Din ianuarie 2019 și până acum, tigrul din Rajurei a ucis opt oameni și rănit alți trei, majoritatea acestora fiind muncitori agricoli care au intrat în pădure să strângă lemne.

În pofida somațiilor politicienilor, vânătorii n-au reușit să captureze tigrul.

De menționat este că printre somațiile parlamentarilor se numără și un ultimatum de șapte zile emis de un parlamentar indian.

De asemenea, oficialul șef responsabil de conservaționism și păduri din India a cerut de patru ori capturarea tigrului din luna ianuarie a acestui an. Însă Bandu Dhotre, un pădurar și fondator al grupului conservaționist Eco-Pro afirmă că oficialii au ignorat cererile ca tigrul să fie ucis și nu capturat.

 

 

”Animalul recunoaște capcanele puse”

 Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

 

„Acest animal este atât de inteligent încât recunoaște capcanele puse. Mănâncă doar după lăsarea întunericului și își folosește instinctele cu istețime. Sătenii sunt panicați, traumatizați de acest tigru. Situația este ca o carantină neoficială”, a declarat Dhotre.

„Echipele de căutare muncesc greu de tot. În multe zile nici nu apucă să facă o baie. Se dovedește a fi foarte greu de capturat”.

În urmă cu câteva luni, un alt tigru responsabil de moartea a trei oameni a fost capturat și plasat într-o grădină zoologică, după ce s-a considerat că este prea periculos să fie lăsat în libertate.

În 2018 o femelă tigru numită Ayni care a ucis cel puțin 13 persoane a fost împușcată într-un caz extrem de mediatizat și în pofida contestării ordinului la Curtea Supremă a Indiei.

De-a lungul timpului, India a înființat 50 de rezervații naturale pentru pentru a proteja specia pe cale de dispariție, 70% din populația mondială de tigri trăind în această țară. Cu toate acestea, conflictul dintre aceste animale și populația umană reprezintă în continuare o problemă tot mai mare.

Citeşte mai multe despre:   India,   tigru indonezian