Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bulgaria: Autoritățile din Plovdiv elimină gropile de nisip din grădinițe pentru a preveni o eventuală infecție

Bulgaria: Autoritățile din Plovdiv elimină gropile de nisip din grădinițe pentru a preveni o eventuală infecție

Un articol de: Catinca Giosanu - 30 Iul 2020, 09:23
Bulgaria: Autoritățile din Plovdiv elimină gropile de nisip din grădinițe pentru a preveni o eventuală infecție Sursa Foto: www.educatieprivata.ro Externe

Autoritățile locale din Plovdiv au decis să elimine gropile de nisip din grădinițe, în contextul crizei pandemice declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, din cauză că acestea pot fi o sursă de infecție, transmite agenția bulgară de presă Novinite.

Situația epidemică a devenit motivul luării deciziei finale, despre care s-a discutat o bună perioadă de timp. Acest lucru a fost anunțat chiar de centrul de presă al administrației municipale.

 

Grădinițele și pandemia. Autoritățile din Plovdiv s-au hotărât să oprească accesul celor mici la gropile cu nisip

 

În momentul de față, în toate grădinițele, gropile de nisip sunt acoperite și nu sunt folosite, a informat administrația municipală. Unele dintre gropile de nisip care se regăsesc în curțile unităților de învățământ pentru copii preșcolari sunt umplute cu amestec de sol. Ulterior, aestea vor fi transformate în grădini vegetale cu flori, pe bază de plante sau vegetale. Alte grădinițe au decis să transforme gropile de nisip în colțuri educaționale și teatrale, locuri de joacă absorbante de șocuri, precum și facilități de joacă.

Potrivit Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS) din municipiul Chișinău, în zece grădinițe gropile de nisip au fost deja eliminate, iar în restul de 42 urmează ca acestea să fie transformate treptat. Conform graficului, eliminarea acestora ar trebui finalizată până la sfârșitul anului 2020.

 

Bulgaria a declarat epidemie de gripă la nivel naţional şi a închis şcolile și grădinițele

 

Din cauza numărului mare de cazuri de infecție cu noul virus SARS-CoV-2 din primul val de contagieri care a debutat în luna martie, autoritățile bulgare au luat decizia de a închide mai toate intituțiile de învățământ pentru a limita răspândirea Covid-19 în rândul copiilor, respectiv al studenților.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Pe data de 26 mai, 176 de grădiniţe şi 24 de creşe din capitala Bulgariei, Sofia, şi-au redeschis porţile. Părinţii unui număr de 11.849 de copii – 26% din numărul total de copii înscrişi – şi-au exprimat dorinţa de a-şi trimite copiii la grădiniţă în ciuda situației critice cu care se confruntă întreaga planetă. Treptat, și alte orașe din Bulgaria au început procesul de redeschidere a grădinițelor, școlilor și universităților.

La momentul respectiv, ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, a emis de asemenea un ordin prin care a suspendat controalele medicale de rutină pentru femei şi copii, examenele de rutină şi imunizările, intervenţiile chirurgicale care nu presupun urgenţă, precum şi vizitele în toate instituţiile medicale.

Cei aflați la conducerea unităţilor de învăţământ au obligația de a organiza dezinfectarea zilnică a locurilor de joacă şi de patru ori pe zi dezinfectarea încăperilor în care copiii îşi desfăşoară activităţile.școlare. În mod normal, toţi copiii care sunt clinic sănătoşi au dreptul să meargă la grădiniţă. În fiecare dimineaţă, starea de sănătate a micuţilor va fi verificată de personalul medical al grădiniţei, iar cei cuare prezintă febră sau alte simptome asemănătoare gripei sunt nevoiți să stea acasă până la recuperarea completă pentru a împiedica răspândirea virusului Covid-19 în rândul colegilor de grupă/clasă, respectiv în rândul angajaților instituțiilor de învățământ.

În ceea ce privește turismul, Bulgaria nu are în vedere, deocamdată, introducerea de restricții de călătorie pentru cetățenii români, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, se arată într-un răspuns al Guvernului bulgar pentru B1.RO.

Citeşte mai multe despre:   Plovdiv