Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Autoritățile dintr-o comună din Franța au anunțat că vor primi doar refugiați creștini deoarece creștinii ”nu recurg la decapitarea patronului lor”

Autoritățile dintr-o comună din Franța au anunțat că vor primi doar refugiați creștini deoarece creștinii ”nu recurg la decapitarea patronului lor”

Un articol de: - 09 Sep 2015, 20:00
Autoritățile dintr-o comună din Franța au anunțat că vor primi doar refugiați creștini deoarece creștinii ”nu recurg la decapitarea patronului lor” Foto: economica.net Externe

Autoritățile din comuna franceză Charvieu-Chavagneux au transmis că vor primi refugiați, condiția fiind ”ca familia să fie creștină”, deoarece creștinii ”nu recurg la decapitarea patronului lor”, informează site-ul France 3 Rhone-Alpes.

”Cei de religie creştină nu pun în pericol siguranţa celuilalt; că nu atacă trenurile înarmaţi cu puşti Kalaşnikov, că nu atacă jurnalişti reuniţi în redacţie şi că nu recurg la decapitarea patronului lor aşa cum am văzut la câţiva kilometri distanţă de comuna noastră”, susțin autoritățile comunei situată în departamentul Isère.

Alți doi primari de dreapta au transmis că vor prelua doar refugiați creștini, în condițiile în care Franța a anunțat că va primi 24.000 de refugiați în următorii doi ani.

"Nu triem în funcţie de religie. Dreptul la azil este unul universal", a susținut premierul Manuel Valls în replică.

Charvieu-Chavagneux este situată la 16 kilometri de Saint-Quentin-Fallavier, din departamentul Isere, unde Yassin Salhi a încercat să producă o explozie la o uzină și și-a decapitat angajatorul pe 26 iunie.

Autoritățile din comună fac referire la apelul Papei Francisc de primire a refugiaţilor și la o promisiune a Sfântului Louis, în 1250, de a-i proteja pe creştinii din Orient.

"Această promisiune a traversat secolele, determinând Franţa să fie o protectoare fidelă a creştinilor din Orient", au mai transmis autoritățile din Charvieu-Chavagneux.

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   refugiati,   imigranti,   musulmani,   crestini