Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Autorităţile japoneze vor să ude reactoarele de la Fukushima pentru a evita încălzirea combustibilului

Autorităţile japoneze vor să ude reactoarele de la Fukushima pentru a evita încălzirea combustibilului

Autoritățile japoneze intenționează să pună în funcțiune un dispozitiv, împreuna cu armata și pompierii, pentru a uda în permanenţă reactoarele de la centrala nucleară Fukushima, pentru a răci combustibilul radioactiv, potrivit ministrului Apărării, Toshimi Kitazawa.

"În loc să udăm în reprize de câteva minute, vrem să punem în funcţiune un dispozitiv care să permită deversarea apei în mod continuu", a explicat Toshimi Kitazawa, în cadrul unei conferinţe de presă.

Începând de joi, elicoptere și caminoane cistern ale armatei au intervenit la central nucleară, încercând să umple cu apă bazinele de stocare a combustibilului uzat, în special cel al reactorului 3, care ridică cele mai mari probleme.

Mașinile de pompieri  din Tokyo au început să lucreze în ture la centrala nuclear, la baza reactorului 3, care este extreme de avariat de explozie.

Autorităţile nu au detalii exacte în privinţa cantităţii de apă care a ajuns în bazine. Aceste acţiuni au ca scop evitarea încălzirii combustibilului.

Citeşte mai multe despre:   Fukushima,   Japonia,   explozie,   ministrul apararii