Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Autoritățile suedeze au autorizat "topless-ul" la toate piscinele publice

Autoritățile suedeze au autorizat "topless-ul" la toate piscinele publice

Un articol de: - 23 Iun 2016, 18:59
Autoritățile suedeze au autorizat "topless-ul" la toate piscinele publice Foto: piscine-laghetto.ro Externe

Guvernul suedez a introdus o măsură prin care se permite tuturor femeilor să înoate sau să stea la piscinile publice fără a purta sutien. Deși este o măsură controversată , autoritățile consideră această măsura un efort pentru promovarea drepturilor omului și pentru a mulțumi toate genurile.

"Acest lucru va afecta percepția populației asupra problemelor de gen într-o direcție favorabilă incluziunii" a declarat Per Holfve, reprezentatul unei organizații pentru protecția persoanelor contra discriminării, conform Russia Today.

Deși mai bine de 61% dintre suedezi consideră că toată lumea indiferent de sex are dreptul să stea topless, există anumite voci care se declară îngrijorate de ciocniri cu persoane de alte culturi sau religii care s-ar putea simți jigniți de acest lucru, sau de faptul că odată cu acest lucru ar putea crește numărul de abuzuri sexuale.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Necesitatea unei astfel de măsuri a trecut neobservată până în acest moment, și a ajuns în atenția publicului abia după ce o persoană a fost dată afară de la un bazin de înot din Stockholm. Incidentul a fost raportat la oficiul Avocatului Poporului pentru discriminare, iar aici s-a reușit nu doar obținerea de sprijin pentru respectivul caz, dar și ridicarea cerinței ca fameile să mai poarte partea de sus a costumului de baie în locuri publice.

Citeşte mai multe despre:   Suedia,   topless,   piscina