Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Autorul emblameticului joc ”Call of Duty”, angajat de experți militari americani

Autorul emblameticului joc ”Call of Duty”, angajat de experți militari americani

Un articol de: - 28 Sep 2014, 19:57
Autorul emblameticului joc ”Call of Duty”, angajat de experți militari americani Externe

Un grup de experți militari americani l-a recrutat pe creatorul jocului de mare succes ”Call of Duty” pentru a-i ajuta să își imagineze un război al viitorului, scrie AFP.

Dave Anthony va conduce astfel un grup de scriitori și producători care au ca sarcină să își imagineze războiul secolului al XXI-lea.

Proiectul Atlantic Council, intitulat "Proiect în privința artei războiului viitorului", va începe săptămâna viitoare. Ideea s-a născut când Steven Grundman, fost funcționar la Pentagon și membru al Atlantic Counvil în prezent, a fost impresionat de scenariul jocului video cu care se ocupa fiul său. Jocul era ultima variantă a "Call of duty", numit "Black ops II" (Operațiuni clandestine II), a cărui acțiune se desfășoară în 2025, în timpul unui nou război rece, rivalii fiind de această dată Statele Unite și China.

Britanicul de 41 de ani explică că problema stă nu în ceea la ce trebuie să ne așteptăm, ci cum trebuie să ne pregătim pentru o astfel de situație.

Atlantic Council a spus că l-a cooptat pe Dave Anthony pentru că cei care răspund de securitatea națională nu pot ține pasul cu ritmul alert al schimbărilor care bulversează lumea și că este necesar apelul la "noi căi".

 

Citeşte mai multe despre:   joc