Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe AVARIE pe Stația Orbitală Internațională (ISS): Ieșirea în spațiu este momentan BLOCATĂ

AVARIE pe Stația Orbitală Internațională (ISS): Ieșirea în spațiu este momentan BLOCATĂ

Un articol de: - 12 Mai 2017, 18:19
AVARIE pe Stația Orbitală Internațională (ISS): Ieșirea în spațiu este momentan BLOCATĂ Externe

NASA a identificat vineri o scurgere de apă printr-un cablu care se conectează la costumele spațiale, fapt care a dus la amânarea începerii celei de-a 200-a ieșiri autonome în spațiu a unor astronauți din echipajul Stației Spațiale Internaționale (ISS), transmite AFP, citată de Agerpres.

Avaria afectează cablul prin care astronauții îmbrăcați în costume de scafandri spațiali primesc oxigen și energie electrică, iar astronauții americani Peggy Whitson și Jack Fischer au fost nevoiți să-și amâne ieșirea în afara ISS.

"A fost identificată o mică scurgere de apă prin punctul de conectare a cablului de servicii și de răcire (SCU) în timp ce a fost conectat la costumul spațial folosit de Jack Fischer", conform lui Rob Navias, purtător de cuvânt al NASA.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Misiunea în exteriorul ISS a fost oprită în ultima clipă, chiar înainte ca astronauții, complet echipați, să iasă în spațiu. Conform procedurilor NASA, o ieșire în spațiu se poate desfășura cu un singur cablu SCU operațional. Astronauții pot folosi acest "cordon ombilical" pe rând. În intervalul în care unul dintre ei este deconectat, funcțiile vitale ale costumului de scafandru spațial sunt menținute de bateriile cu care acesta este dotat.

Obiectivul ieșirii este de a înlocui un echipament care cântărește (pe Pământ) 91 de kilograme și care permite transferul de date și executarea anumitor experimente pe ISS, echipament care a prezentat recent niște probleme termice.

Aceasta urma să fie o ieșire nu numai utilitară, ci și aniversară, fiind pentru a 200-a oară când astronauții de pe ISS ies în exterior. Prima ieșire autonomă în spațiu a unui membru al echipajului ISS a avut loc la 7 decembrie 1998.