Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Surprize în declarațiile de avere ale oficialilor ruși: Ce a pierdut Vladimir Putin față de anul precedent

Surprize în declarațiile de avere ale oficialilor ruși: Ce a pierdut Vladimir Putin față de anul precedent

Un articol de: - 18 Apr 2018, 21:12
Surprize în declarațiile de avere ale oficialilor ruși: Ce a pierdut Vladimir Putin față de anul precedent  Externe

Semne uriaşe de întrebare după ce au fost făcute publice declaraţiile de venit ale politicienilor ruşi. Dacă în cazul lui Vladimir Putin nu par să fie probleme, iar venitul a crescut doar cu câteva milioane de ruble, majoritatea deputaţiilor par să fie mai săraci decât soţiile lor, iar unul dintre senatori a reuşit să obţină venituri cu 230 de ori mai mari faţă de anul precedent.

Declaraţia de venit a conducătorilor ruşi de rang înalt pentru anul 2017 a venit cu mai multe surprize. Documentele arată că cel mai important om în stat, Vladimir Putin a câştigat anul trecut aproximativ 240.000 de euro, cu aproape 14,000 euro mai mult ca în 2016. 

Între proprietăţile declarate de Putin figurează doar un apartament de 77 de metri pătraţi şi un garaj de 18 metri pătraţi. Un teren de 1.500 de metri pătraţi menţionat în 2016 a dispărut din declaraţia sa de venituri.

Premierul Dmitri Medvedev a câştigat în 2017 tot cât în anul anterior, adică aproximativ 110.000 de euro, venituri modeste, în contextul în care opozantul Aleksei Navalnîi l-a acuzat pe premier că se află la conducerea unui imperiu imobiliar. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a câştigat aproape 150.000 de euro în 2017, dar este unul dintre cei mai bogaţi politicieni. Adăugând şi veniturile soţiei sale, fosta stea a patinajului artistic, Tatiana Navka, sumele de bani incasate au crescut cu 66% faţă de 2016, pana la peste  2.600.000 de euro. Numele său a apărut în scandalul evaziunii fiscale Panama Papers, în urma cu 2 ani. 

Si soţia ministrului Culturii a câştigat peste 480.000 de euro, cu mult mai mult decât cei 100.000 de euro ai soţului ei. Ea ar conduce mai multe firme în domeniul imobiliar, publicitate şi saloane de înfrumuseţare. Soţia vicepremierului Igor Şuvalov a obţinut puţin peste 1 milion de euro, cu doar câteva sute de euro mai puţin ca soţul ei. Numele ei a apărut pe o listă cu personalităţi şi lideri acţionari la societăţi cu sediul în paradisuri fiscale, publicată în 2013 de mai multe ziare internaţionale, iar soţii au fost acuzaţi de Navalnîi de corupţie.

Cel mai bogat deputat rus este Grigori Anikeiev. Un om de afaceri care face parte dintre cele mai bogate 200 de personalităţi din Rusia. Politicianul a câştigat aproximativ 56 de milioane de euro anul trecut, de opt ori mai mult ca în 2016. 

Între senatorii cei mai bogaţi, se află şi omul de afaceri Suleiman Kerimov, care a câştigat peste 36 de milioane de euro, de 230 de ori mai mult ca acum 2 ani. 
 

Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Rusia