Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Avertismentul Comisiei Europene pentru sărbătorile de iarnă: Adunări restrânse cu mască de protecție în casă și fără colindat

Avertismentul Comisiei Europene pentru sărbătorile de iarnă: Adunări restrânse cu mască de protecție în casă și fără colindat

Un articol de: Raluca Tindeche - 02 Dec 2020, 19:02
Avertismentul Comisiei Europene pentru sărbătorile de iarnă: Adunări restrânse cu mască de protecție în casă și fără colindat Sursă foto: Hepta Externe

Având în vedere evoluția pandemiei de coronavirus la nivel global, Comisia Europeană are o strategie penru lunile de iarnă.

Statelor membre le este solicitat să mențină carantina pe timpul nopții și să respecte măsurile de protecție, dacă există întâlniri de sărbători.

În perioada sărbătorilor, aceștia recomandă ceremoniile religioase online și evitarea adunărilor de persoane pentru colindat.

„Europa a făcut progrese considerabile în înțelegerea și gestionarea actualei pandemii de COVID-19. Vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, dar realitatea este că UE are în față câteva luni dificile înainte ca aceste vaccinuri să fie utilizate pe scară largă și să permită o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor”, precizează Comisia Europeană. 

Documentul publicat miercuri prevede mai multe recomandări ale Comisiei, potrivit Digi 24. 

 

Comisia Europeană: Adunările publice, interzise

 

Comisia Europeană recomandă statelor să interzică adunările publice. 

-Definiți criterii clare pentru adunări sociale mici, evenimente în familie, cum ar fi numărul maxim de persoane care au voie să participe și încurajați cetățenii să respecte regulile de distanțare fizică și utilizarea măștilor.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

-Încurajați oamenii care intenționează să petreacă împreună sărbătorile de la finalul anului să stea împreună și în zilele anterioare și în zilele de după festivități.

-În cazul ceremoniilor religioase, luați în considerare evitarea adunărilor în masă și utilizarea pe cât posibil a mediului online, TV sau a emisiunilor radio. 

Comisia Europeană le recomandă statelor să ia în calcul interzicerea corurilor relgioase pe perioada sărbătorilor.

Statele membre ar trebui să mențină în vigoare restricțiile pe timpul nopții.

 

Oamenii care vor să plece în vacanță să se vaccineze anti-gripal și să se izoleze la întoarcere

 

„Încurajați angajatorii să le permită oamenilor să lucreze de acasă sau de la locul unde intenționează să-și petreacă festivitățile de la sfârșitul anului cu câteva zile înainte și după - de preferință în jur de șapte zile, ori de câte ori este posibil. Acest lucru va permite lucrătorilor să se auto-carantineze înainte de a participa la adunări sociale sau gospodărești, sau evenimente și / sau înainte de a veni înapoi la locurile de muncă. În cazul în care lucrul la distanță nu este posibil, angajatorii trebuie să asigure măsuri care să permită revenirea în siguranță la locul de muncă”, transmite Comisia.

 

Vacanțele școlare, prelungite 

 

Comisia Europeană mai cere statelor membre să prelungească vacanțele școlare. 

„Astfel vom evita ca virusul să fie adus de copii în școli, atunci când se întorc din vacanță. În astfel de cazuri va fi important să specificați o anumită dată, cu câteva zile înainte de deschiderea școlilor, până când familiile cu copii și educatorii sunt rugați să se întoarcă acasă în cazul în care au călătorit”, mai precizează Comisia.

Documentul care are recomandările Comisiei Europene poate fi consultat AICI.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Craciun 2020