Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Avertismentul OMS: Este puţin probabil ca pandemia de COVID-19 să se încheie ÎN 2021

Avertismentul OMS: Este puţin probabil ca pandemia de COVID-19 să se încheie ÎN 2021

Un articol de: George Lupu - 02 Mar 2021, 13:51
Avertismentul OMS: Este puţin probabil ca pandemia de COVID-19 să se încheie ÎN 2021 Foto: pixabay.com Externe

Este puţin probabil ca pandemia de COVID-19 să se încheie anul acesta, consideră Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit lui Michael Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, scenariul potrivit căruia pandemia va sfârși în 2021 este unul nerealist.

 

OMS avertizează că pandemia ar putea continua după 2021

 

„Cred că va fi foarte prematur şi nerealist să credem că vom termina cu acest virus până la sfârşitul anului”, a declarat oficialul OMS. „Ceea ce putem termina, dacă suntem deştepţi, sunt spitalizările şi decesele şi tragedia asociate acestei pandemii”, a adăugat Michael Ryan.

În prezent, OMS se concentrează pe menţinerea transmisiei la un nivel cât mai redus posibil şi vaccinării unui număr tot mai mare de persoane.

Situaţia privind administrarea dozelor de vaccin s-a îmbunătăţit faţă de acum 10 săptămâni, a spus Ryan, deşi au existat „provocări uriaşe” în distribuirea lor, iar numărul cazurilor este încă în creştere.

„Dacă vaccinurile încep să aibă impact nu numai asupra deceselor şi spitalizărilor, ci vor avea un impact semnificativ asupra dinamicii transmisiei şi riscului transmisiei, atunci cred că ne vom îndrepta rapid spre controlul acestei pandemii”, a afirmat oficialul OMS.

 

Începutul unui nou val de COVID-19

 Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate la nivel global este din nou în creştere după şase săptămâni consecutive de scădere. Aceasta ar fi consecința faptului că oamenii au lăsat garda jos, iar guvernele au permis relaxarea restricțiilor. 

''Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos'', a afirmat luni directorul OMS, citează agerpres.ro. 

Directorul OMS a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, spunând că regulile fundamentale de igienă rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei.

Citeşte mai multe despre:   OMS,   COVID-19