Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Aylan, băiețelul care a murit înecat după scufundarea unei bărci cu refugiați, va fi înmormântat în Siria: Fotografia sa a fost transformată de artiști într-un simbol al dezumanizării societății (GALERIE FOTO)

Aylan, băiețelul care a murit înecat după scufundarea unei bărci cu refugiați, va fi înmormântat în Siria: Fotografia sa a fost transformată de artiști într-un simbol al dezumanizării societății (GALERIE FOTO)

Un articol de: - 04 Sep 2015, 12:08
Aylan, băiețelul care a murit înecat după scufundarea unei bărci cu refugiați, va fi înmormântat în Siria: Fotografia sa a fost transformată de artiști într-un simbol al dezumanizării societății (GALERIE FOTO) Externe

Tatăl celor doi băieți sirieni, care s-au înecat împreună cu mama lor şi alţi imigranţi în timp ce încercau să ajungă în Grecia, le va duce trupurile neînsuflețite înapoi în oraşul lor natal, Kobane, transmite Reuters.

Imaginea unui copil mort adus la țărm de valurile mării a făcut miercuri înconjurul presei internaționale, fiind preluată de media din întreaga lume.

Băiețelul găsit mort se numea Aylan Kurdi, iar familia sa fugise din Kobane de jihadiștii Statului Islamic. În tragedie și-au pierdut viața şi fratele său în vârstă de 5 ani și mama lor, Rehan. (Detalii AICI și AICI)

Tatăl celor doi copii a declarat poliției că, după ce eforturile călăuzelor plătite în două rânduri ca să ducă membrii familiei sale în Grecia au eșuat, familia, împreună cu alți imigranți, au hotărât să ia o barcă și să tragă la vâsle.

Din păcate însă, barca a început să ia apă, iar după ce oamenii s-au ridicat în picioare, panicaţi, barca s-a răsturnat.

"O ţineam pe soţia mea de mână. Copiii mei mi-au alunecat din mână. Am încercat să ne ţinem de barcă", a spus el în această declaraţie.

"Toată lumea ţipa în întunericul ca smoala. Nu am putut să-mi fac vocea auzită soţiei şi copiilor mei. Noi vrem ca întreaga lume să vadă lucrurile care ni s-au întâmplat nouă, aici, în ţara în care ne-am refugiat pentru a scăpa de războiul din patria noastră. Vrem ca lumea să-şi îndrepte atenţia asupra noastră, pentru ca să poată împiedica să li se întâmple şi altora acelaşi lucru. Fie ca această să fie ultima" , a mai spus acesta.

Tatal Abdullah, singurul membru al familiei care a supraviețuit călătoriei, spune că acum nu mai are pentru ce să trăiască.

"Nu mai vreau absolut nimic de la acestă lume. Toate lucrurile la care visam s-au spulberat. Vreau să-mi îngrop copiii și să stau lângă ei până mor", a declarat barbatul sirian.

Nilufer Demir, fotograful de la Dogan care făcut fotografia cu Aylan, a declarat pentru postul CNN Turk că, "atunci când mi-am dat seama că nu mai era nimic de făcut pentru a-l readuce pe acel băiat la viaţă, a trebuit să-l fotografiez… pentru a arăta tragedia".

"Eu sper că impactul pe care l-a creat această fotografie să ajute la găsirea unei soluţii", a spus el.

Fotografia făcută de Demir a impresionat pe toată lumea. Imaginea a fost transfornată de artiști într-un simbol al dezumanizării societății și a fost folosită în numeroase postări pe site-urile de socializare.
Citeşte mai multe despre:   Siria,   fotografie,   Siria