Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Azerbaidjan și Turcia au demarat procedurile pentru formarea unei armate comune

Azerbaidjan și Turcia au demarat procedurile pentru formarea unei armate comune

Turcia și Azerbaidjan au demarat procedurile pentru formarea unei armate comune, potrivit unui declarații dăcute de un parlamentar azer pentru AzerNews.

Oficialul Zahid Oruj, membru al comitetului pentru securitate și apărare din Parlamentul azer, a precizat că vechea formulă a cooperării bilaterale ”o națiune- o armată”, trebuie readusă în prim-plan pentru a înlocui sloganul ”o națiune – două state”.

Acesta a arătat că exercițiile comune la care au luat parte unitățile militare din Turcia și Azerbaidjan în luna iunie, au demonstrat faptul că cele două țări împărtășesc aceeași viziune cu privire la problemele de securitate regională.

"În această sferă, Azerbaidjan și Turcia se angajează în acțiuni strategice comune. Pe viitor, mărind plaja posibilităților, vom putem crea unități militare, plutoane care vor avea aceleași misiuni. Există voință politică și resurse adecvate pentru a face acest lucru", a precizat Oruj.

Totodată, parlamentarul a arătat că cele 12 zile dedicate exercițiilor comune din luna iulie au fost foarte importante pentru creșterea capacității de răspuns a trupelor, pentru demonstrarea capacităților tehnice și tactice ale armatelor, dar și pentru dezvoltarea unui management unic.

Citeşte mai multe despre:   Turcia