Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Turcia a raportat moartea a cel puțin 100 de 'teroriști' în cea de a doua zi a operaţiunilor din nord-estul Siriei (VIDEO)

Turcia a raportat moartea a cel puțin 100 de 'teroriști' în cea de a doua zi a operaţiunilor din nord-estul Siriei (VIDEO)

Un articol de: Tudor Ionescu - 10 Oct 2019, 16:00
Sursă: Twitter & Facebook Externe

Cel puţin 100 de membri ai miliţiilor kurde au fost ucişi în luptele cu forţele armate turce din nord-estul Siriei sau ca urmare a bombardamentele aviaţiei sau ale artileriei, relatează Reuters, care citează rapoartele armatei turce.

"Operaţiunea continuă cu implicarea tuturor unităţilor noastre... 109 terorişti au fost ucişi până acum", a precizat preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, joi.

Potrivit armatei turce, vizate de bombardamente au fost depozite de arme şi muniţii, amplasamente de artilerie, poziţii ale lunetiştilor, tuneluri sau baze militare.

Potrivit Reuters, aviaţia turca efectuează raiduri aeriene până la 30 de kilometri în teritoriul sirian.

De cealaltă parte, "Forţele Democrate Siriene" (SDF) - din care fac parte şi "Unitățile de Apărare a Poporului (YPG)" - au raportat cinci morţi în rândul civililor, trei lupttori SDF morţi şi zeci de răniţi, de asemenea în rândul civililor.

Miercuri, preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan a anunţat intrarea în Siria a forţelor armate turce, scopul operaţiunii fiind crearea unei zone tampon de-a lungul graniţei cu Şiria. Pe parcursul nopţii şi al dimineţii de joi, aviaţia turca efectuând mai multe raiduri asupra unor puncte strategice (culoare de aprovizionare ale forţelor kurde) şi asupra unor clădiri din mai multe localităţi.

 

Grupuri de jihadisti susținuți de Turcia care intră în teritoriile din nord-estul Siriei controlate de kurzi

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Recep Tayyip Erdoğan
 
 
Loading...