Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ca în România în 1989. Demonstranţii răniţi din Hong Kong sunt arestaţi pe paturile din spitale. Mărturiile unei doctorițe (VIDEO)

Ca în România în 1989. Demonstranţii răniţi din Hong Kong sunt arestaţi pe paturile din spitale. Mărturiile unei doctorițe (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Oct 2019, 20:04
Sursă foto: Twitter / @FreedomHKG Externe

Din cauză că mai multe persoane au fost deja arestate în spitalele publice şi pentru că nu mai au încredere în guvern, mulţi demonstranţi preferă să nu se trateze sau să apeleze la clinici clandestine, a declarat o studentă la medicină din Hong Kong pentru Bloomberg.

"Pacienţii preferă, mai degrabă, să suporte durerea şi să nu fie arestaţi pentru că mulţi oameni deja au fost arestat în spital", a declarat medicul, sub anonimat.

"Au încredere în doctori, însă nu mai au încredere în guvern. Şi pentru că spitalele publice încă se află sub autoritatea guvernului, preferă să nu se ducă acolo", a adăugat doctoriţa.

Din cauza situaţiei, aceeaşi doctoriţa a decis, în cele din urmă, să înfiinţeze o clinică clandestină, în care să trateze demonstranţii care aleg să nu mai apeleze la spitalele publice. Ea face, însă, parte dintr-o reţea compusă din mai mulţi medici care până acum a tratat între 300 şi 400 de persoane.

Situaţia se aseamănă cu cea din 1989, din România, atunci când revoluţionari răniţi de Securitate erau arestaţi, tot de Securitate, chiar în spitale.

Medicul a vorbit şi de modul în care sunt raportaţi răniţii din timpul demonstraţiilor de către autorităţi.

"Datele pulicate de guvern nu mai sunt exacte, există multe răni ascunse. Aşa că am denumit clinica 'Clinica Ascunsă'".

"Consider că în calitate de student în ultimul an de cursuri este o responsabilitate pentru mine să-mi folosesc cunoştinţele să-i ajut pe oamenii de acolo, întrucât consider că toată lumea are dreptul să primească îngrijiri medicale", a completat doctoriţa.

Weekendul acesta Hong Kong-ul a cunoscut noi demonstraţii anti-Beijing în ceea ce a fost al 19-lea weekend de proteste. 

Citeşte mai multe despre:   Hong Kong
 
 
Loading...