California, primul stat american care interzice hainele din blană naturală. Reacția organizațiilor de protecție a animalelor

California, primul stat american care interzice hainele din blană naturală. Reacția organizațiilor de protecție a animalelor
Sursă foto: hepta.ro

Autorităţile statului California au luat decizia de a interzice producţia şi vânzarea de produse din blană de animale începând cu anul 2023, California fiind primul stat american care face acest lucru, transmite Reuters.

Decizia vine după mai multe eforturi în acest sens ale organizaţiilor de protecţie a animalelor şi a fost caracterizată de guvernatorul Californiei drept „una dintre de protecţie a animalelor cu cel mai mare impact din istoria SUA”.

California este unul dintre cele mai bogate state americane, cu un PIB de aproximativ 3 trilioane de dolari pe an.

Există, totuşi, şi excepţii de la regulă: produsele din blănuri la mâna a adoua şi produsele din blănuri ale triburilor americane, care le folosesc în ritualuri. De asemenea, interdicţia nu include şi produsele din piele şi nici pe cele împăiate.

„Industria de blănuri cauzează suferinţa şi moarte pentru un număr de peste 100 de milioane de animale de pe glob în fiecare an, iar animalele din fermele fabricilor de blănuri sunt forţate să traiasa în cuşti inghestuite, cu fundul din sârmă, deprivate de posibilitatea de a se manifest în mod natural, înainte de a fi ucise cu cruzime prin gazare sau electrocutare”, a precizat preşedintele organizaţiei de protecţie a animalelor, Kitty Block.

Urmăriți B1TV.ro și pe