Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cel mai bogat om de pe planetă va fi finanţa cu o sumă record activităţile de combatere a schimbărilor climatice. Despre ce cifră este vorba

Cel mai bogat om de pe planetă va fi finanţa cu o sumă record activităţile de combatere a schimbărilor climatice. Despre ce cifră este vorba

Un articol de: Tudor Ionescu - 18 Feb 2020, 20:32
Sursă foto: Pixabay & Facebook Externe

Jeff Bezos, directorul general executiv al companiei Amazon şi totodată cel mai bogat om din lume, a pregătit suma de zece miliarde de dolari pentru finanţarea cercetătorilor, a activiştilor, organizaţiilor non-profit şi altor grupuri a căror misiune este combaterea schimbărilor climatice, relatează Reuters.

"Schimbarea climei este cea mai mare ameninţare la adresa planetei noastre. Vreau să lucrez împreună cu alţii atât pentru explorarea unor măsuri noi, cât şi pentru a amplifica efectul măsurilor cunoscute de combatere a efectelor devastatoare ale schimbării climei asupra acestei planete", a declarat Jeff Bezos.

Contribuţia lui Jeff Bezos vine, însă, în contextul în care însăşi compania de e-commerce Amazon este un mare poluant, prin intermediul reţelei de transport, pe care o utilizează pentru a-şi livra mărfurile. În 2019, însă, miliardarul a declarat că până în 2040, intenţionează să reducă la zero emisiile companiei Amazon.

"Va fi nevoie de o acţiune colectivă din partea marilor companii, a micilor companii, a statelor, a organizaţiilor globale şi a indivizilor", a adăugat miliardarul.

Pentru a transforma Amazon într-o companie cu zero-emisii, Bezos a anunţat că va cumpăra 100.000 de maşini electrice. În plus, a indicat că vva investi 100 de milioane de dolari în refacerea unor păduri şi mlaştini.

Jeff Bezos va intra astfel în rândul unui club de miliardari cunoscuţi pentru donaţiile lor din mai multe domenii, miliardri precum Bill Gates, Michael Bloomberg sau Waren Buffet.

Citeşte mai multe despre:   Jeff Bezos,   Amazon,   schimbari climatice