Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noul împărat japonez a fost înscăunat. Ce mesaj a transmis el după ce a graţiat 500.000 de infracţiuni (FOTO, VIDEO)

Noul împărat japonez a fost înscăunat. Ce mesaj a transmis el după ce a graţiat 500.000 de infracţiuni (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Tudor Ionescu - 22 Oct 2019, 17:05
Sursă foto: hepta.ro Galerie foto (4) Externe

Moştenitorul tronului imperial japonez a fost în mod formal înscăunat, marţi, la Palatul Imperial din Tokyo, pe locul lăsat liber de Akihito, care a abdicat, relateză Daily Mail.

Ceremonia, denumită "Sokuirei-Seiden-no-gi", a fost una mai mult simbolică întrucât Naruhito a fost numit împărat, în mod oficial, pe data de 1 mai 2019. Iar la ea au asistat 2.000 de invitaţi din 180 de ţări, printre care şi Prinţul Charles, Regele Felipe al VI-lea al Spaniei sau Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei. Cu această ocazie, au fost graţiate și 500.000 de infracţiuni minore.

În cadrul ceremoniei, împăratul Naruhito a apărut într-un kimono, sub pavilionul "Takamikura", situat în "Sala Pinului". Alături de el, aflându-se o sabie şi o cutie împodobită cu pietre preţioase, amândouă făcând parte din aşa-numitele "Cele Trei Comori Sacre".

"Jur că voi acţiona în conformitate cu constituţia pentru a-mi îndeplini responsabilităţile de simbol al statului şi al unităţii poporului", a spus împăratul Naruhito ca parte a jurământului depus în cadrul ceremoniei.

"Sper, sincer, că Japonia va continua să se dezvolte şi să contribuie la prietenia şi pacea comunităţii internaţională, şi la buna-starea şi prosperitatea fiinţelor umane prin intermediul înţelepciunii şi eforutilor neîntrerupte ale poporului (cel japonez - n.r.)", a adăugat împăratul.

Foto: Împăratul Naruhito în kimono, în pavilionul "Takamikura", situat în "Sala Pinului" (sursă foto: hepta.ro)

De asemenea, tot în cadrul ceremoniei, invitaţii au strigat "banzai", care înseamnă "10.000 de ani de viaţă" dar şi "trăiască împăratul!".

Potrivit planurilor iniţiale, ceremonia ar fi trebuit urmată de o paradă militară, care a fost, însă, amânată până în noiembrie din cauza pagubelor lăsate de taifunului Hagibis. Acesta a lăsat în urma 82 de morţi şi importante paguve materiale, guvernul invocând nevoia de a se concentra pe eforturile de curăţare a pagubelor pentru amânare paradei.

Fostul împărat japonez, Akihito, a fost primul împărat japonez care a abdicat în peste 200 de ani. Iar Naruhito este primul împărat născut după cel de-al Doilea Război Mondial.

Foto: Împărăteasa Masako (soţia împăratului) purtând un kimono cu 12 straturi (sursă foto: hepta.ro)

Citeşte mai multe despre:   Japonia
 
Loading...