Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe China a răpit un membru al echipei diplomatice britanice din Hong Kong.'E o problemă pur internă a Chinei'

China a răpit un membru al echipei diplomatice britanice din Hong Kong.'E o problemă pur internă a Chinei'

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Aug 2019, 13:12
Sursă foto: hepta.ro Externe

Un anagajat al consulatului britanic din Hong Kong, care fusese dat dispărut de peste două săptămâni, a fost de fapt reţinut de autorităţile chineze în timp ce se întorcea acasă, informează CNN, care-l citează declaraţiile ministrului de Externe chinez, de miercuri.

Simon Cheng, în vârstă de 28 de ani, avea funcţia de ofiţer pe comerţ şi investiţii în cadrul Consultatului General al Marii Britanii din Hong Kong. El se află acum în "detenţie administrativă" (un fel de arest preventiv) pentru o perioadă de 15 zile.

Gestul Beijingului vine pe fondul deja tensionat din Hong Kong, creat de demonstraţiile anti-guvernamentale ale locuitorilor oraşului. Şi poate duce la o întărire a percepţiei potrivit căreia Partidul Comunist cauta să limiteze tot mai mult libertăţile Hong Kong-ului.

"Persoană nu este cetăţean britanic. Nu este cetăţean al Hong Kong-ului, aşa că este chinez, iar aceasta este o prolemă internă chineză", a precizat Geng Shuang, ministrul de Externe chinez.

Potrivit iubitei bărbatului, acesta fusese trimis de consulatul britanic în oraşul Shenzhen (aflat foarte aproape de Hong Kong) în calitate de ofiţer pe comerţ și ar fi fost arestat la granița dintre Hong Kong și Shenzen.

"Simon a semnt un contact cu guvernul britanic. Dacă nu i s-ar fi dat acea misiune, nu ar fi fost nevoie să se ducă în Shenzen. Marea Britanie trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru salvarea lui Simon", a declarat iubita bărbatului.

De cealaltă parte, consulatul britanic s-a arătat "extrem de îngrijorat" de situaţie.

"Suntem extrem de îngrijoraţi de rapoartele potrivit cărora un membri al echipei noastre a fost reţinut în timp ce se intoarcea în Hong Kong, din Shenzhen. Acordăm susţinere familiei lui şi cerem informaţii adiţionale de la autorităţile din provoncia Guangdong şi din Hong Kong", a precizat Consulat General al Marii Britanii din Hong Kong, pentru CNN.

 
 
 
Loading...