Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe UPDATE // Cinci morți şi zeci de dispăruţi în urma unei erupţii vulcanice. Autorităţile au evacuat un grup de turişti în ultimul moment (VIDEO)

UPDATE // Cinci morți şi zeci de dispăruţi în urma unei erupţii vulcanice. Autorităţile au evacuat un grup de turişti în ultimul moment (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 09 Dec 2019, 09:20
Sursă foto: Twitter / @sch Externe

Update 10:50: Cinci persoane au murit, cel puțin 20 sunt rănite şi alte 27 sunt date dispărute în urma erupţiei unui vulcan din Noua Zeelandă, relatează BBC.

Anterior, bilantul era de un mort.

Potrivit autorităţilor, a fost necesară desfăşurarea unor forţe de salvare pentru a evacua 23 de persoane aflate chiar la poalele vulcanului, la momentul în care acesta a erupt. Vulcanul se află pe "White Island" (în traducere Insula Albă) şi este unul dintre cei mai activi vulcani ai Noii Zeelande.

Conform relatărilor unuia dintre turiştii salvaţi, accesul la vulcan ar fi fost permis cu doar câteva zeci de minute înainte de erupţia lui.

"Încă era destul de sigur (locul - n.r.), însă încercau să limiteze mărimile grupurilor (de turişti - n.r.). De abia ne suisem pe vas...când când cineva ne-a atras atenţia şi atunci am văzut. Am rămas şocat. Vasul s-a întors din drum şi am luat nişte oameni care aşteptau la dig", a declarat martorul.

Semne că vulcanul ar putea erupe fuseseră înregistrate încă de pe 3 decembrie, însă nu s-a considerat că nivelul de activitate al vulcanului ar putea reprezenta un pericol pentru vizitatori.

Înregistrarea făcută de unul dintre turiştii evacuaţi în ultimul moment

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Momentul evacuării unor turişti blocaţi pe insula la momentul erupţiei vulcanului

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 
Loading...